15/12 2016

Summer Sessions: sastanak u Lisabonu

Metamedia Lab, MI+ platforma, Novosti

screen-shot-2016-12-15-at-15-36-48

Prošlog tjedna u Lisabonu održan je međunarodni sastanak članova mreže Summer Sessions – mreže za razvoj talenata koja organizira rezidencijalne programe za umjetnike. Članovi udruge Metamedij, Marino Jurcan i Marko Kalčić prisustvovali su sastanku, zajedno s još pet predstavnika iz drugih organizacija (Boris Debackere i Jan MiskerV2 – Lab for the Unstable Media – Nizozemska, Sara OrsiArquivo 237 – Portugal, Zane Cerpina, PNEK – Norveška) . U subotu, 10. prosinca 2016, od 10:00 do 20:00 sati, predstavnici organizacija raspravljali su o mogućim pravcima razvoja rezidencijalnih boravaka te mogućnostima za apliciranje projekta na europski fond Kreativna Europa.

Glavna ideja ovog međunarodnog rezidencijalnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Svaki partner u mreži sponzorira barem jednog umjetnika te može ugostiti umjetnike ako želi.

U 2016. godini udruga Metamedij sponzorirala je video umjetnicu Vidu Guzmić iz Zagreba za odlazak na rezidencijalni boravak u Rotterdam, te je ugostila interdisciplinarnog umjetnika Philipa Vermeulena.

PNEK (Oslo, Norveška) / Arquivo 237 (Lisabon, Portugal)  / V2_ (Rotterdam, Nizozemska) / Metamedij (Pula, Hrvatska)

Dodatne informacije o mreži i umjetnicima koji su dosad sudjelovali:
www.summersessions.net

Tags: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback