26/09 2016

Philip Vermeulen na zatvaranju 1. Bijenala industrijske umjetnosti u Labinu

Metamedia Lab, Novosti

Philip Vermeulen (Nizozemska) predstavit će svoju instalaciju “The physical rhythm machine” u petak, 30. rujna u 20:00 sati, u labinskom KuC LAMPARNA kao dio programa svečanog zatvaranja 1. Bijenala industrijske umjetnosti.

philip_autor-foto-jochem-van-laarhoven

Philip Vermeulen je mladi nadolazeći umjetnik iz Den Haaga, student na poznatoj ArtScience Interfaculty (Royal Conservatory & The Royal Academy of the Arts, Den Haag, Nizozemska).

Vermeulen otkriva primarne pojave u svim vrstama različitih medija, zvuku, svjetlu, fizici i prirodi. On se igra i bori s njima kako bi izolirao stvari koje vidi u nastojanju da ih ukroti i s njima komponira. On gradi postave i prožimajuće instalacije koje izazivaju iskustava, propituju osjetila gledatelja i prenose ih u neki drugi svijet.

Zahvaljujući potpori V2_Instituta za nestabilne medije (Rotterdam, Nizozemska) i udruge Metamedij (Pula, Hrvatska), Philip trenutno živi i radi u Puli gdje stvara svoj „Physical rhythm machine“ u prostorima udruge Metamedij i Sonitus. Instalacija je zatvoren sustav koji izbacuje loptice do 130 kilometara na sat kako bi stvorio zvučne obrasce putem surovog nasilja.

Instalacija se ne može smatrati tek kao instrument kojeg Vermeulen može svirati uživo, već i kao autonomni sustav, koji stvara ritmove pomoću algoritama. Ona spaja grubu mehaniku i rane eksperimente pokreta klasičnog minimalizma.

Ovaj je projekt izveden u sklopu projekta “Summer Sessions – mreže za razvoj talenata” u koprodukciji udruge Metamedij i V2_Instituta za nestabilne medije.

Za više informacija o Philipu Vermeulenu -> Philipvermeulen.com

zatvaranje-biennala

PROGRAM  ZATVARANJA 1. BIJENALA INDUSTRIJSKE UMJETNOSTI:

Više informacija o 1. Bijenalu industrijske umjetnosti potražite ovdje.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback