09/02 2022

Novomedijski kultivator | Predavanje Josipe Škrapić u Gimnaziji Pula

Novomedijski kultivator

U sklopu projekta Novomedijski kultivator, 9. veljače 2022. godine umjetnica Josipa Škrapić održala je predavanje učenicima likovne grupe u Gimnaziji Pula.

 

Josipa Škrapić, umjetnica iz Pule, govorila o suvremenim umjetničkim praksama i predstavila vlastiti rad učenicima likovne skupine koju vodi nastavnica Nina Šestanović.

Predavanje je pokrilo temu metodologije u vlastitom radu unutar suvremenih umjetničkih praksi. Kako se proces rada razvija te samo istraživanje koje ovisno o konceptu bira medij i izvedbu kao što su primjerice prostorne instalacije, objekti, video. U svom se radu bavi kulturološkim fenomenima, a s druge strane introspekcijom i osobnim iskustvima, iz tog je razloga podijelila predavanje na dva dijela na temelju dvaju radova koji se bave spomenutim temama. Različita tematika prikazana je i kroz primjere umjetničkih praksi umjetnica i umjetnika kao što su Nancy Holt, Robert Smithson, Igshaan Adams i Šikuti Machine. Kroz takav pristup umjetnosti, postavljamo pitanja o nama samima te sagledavamo sebe, okolinu i zajednicu kroz umjetničko  djelovanje.

Josipa Škrapić (1997.) preddiplomski studij završava na Akademiji Umjetnosti, na Sveučilištu u Novoj Gorici u Sloveniji 2019. godine, studij digitalnih umjetnosti i praksa, na odsjeku suvremenih umjetničkih praksi. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, na smjeru novih medija pod mentorstvom Andreje Kulunčić. Članica je Društva vizualnih umjetnika – CRUX i HDLU Istre. Izlagala na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i Sloveniji. U svom se radu zanima za kulturološka pitanja i fenomene, kao i  za osobna iskustva i introspekciju koje uklapa u svoj rad kroz razne medije.

 

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback