24/09 2018

Započeo Novomedijski Kultivator

Novomedijski kultivator, Novosti

U sklopu Novomedijskog Kultivatora učenicima pulske Gimnazije održano je predavanje Dragane Sapanjoš

Svaka od naših aktivnosti je zamišljena kako bi potakla učenike u razvitku kritičkog mišljenja i svijesti o kulturno-umjetničkom svijetu oko njih. Uz suradnju stručnih suradnika, umjetnika, profesora, organizacija i mnogih drugih želimo potakaknuti sudionike na uključivanje u lokalnu zajednicu i zaintersirati mlade da postanu samostalni akteri u proizvodnji kulturnih sadržaja od interesa za opće i javno dobro.

Jedno od predviđenih predavanja održano je i učenicima pulske Gimnazije općeg smijera koji su imali priliku prisustvovati predavanju Dragane Sapanjoš , renomirane umjetnice sa Novigradskom adresom. Dragana je 2004. godine diplomirala pri Akademiji likovnih umjernosti u Milanu dok samostalno izlaže od 2000.-te godine. Dobitnica je brojnih nagrada (Moroso Art Award, New York, VIR – Viafarini in residence, Milano i granta Futura u Pragu) te je svoj rad predstavila relevantnim svjetskim galerijama ( Tate Modern).  Dragana će svoje djelovanje predstaviti i učenicima Tehničke škole.

 

Cilj ovih predavanja je ponuditi kvalitetne sadržaje sa suvremenim temama koje nedostaju u školskom programu. Edukacija je od ključne su važnosti za razvijanje znanja te sposobnosti raspravljanja, odmaka i kritičnog promišljanja suvremenim temama koje su slabije zastupljene u školskom kurikulumu. Na taj se način kod mladih razvija interes prema umjetničkim i kulturnim sadržajima te im se istovremeno ukazuje na neiscrpne mogućnosti učenja kroz umjetnost, s fokusom na inovativne umjetničke prakse.

U nadolazeće aktivnosti spadaju i posjeti aktualnim izložbama sa vodstvom koje će biti organiziramo s autorima izloženih radova ili kustosa izložbi. Polaznici će dobiti jedinstvenu priliku za diskusiju s autorom o radu i uvid u sam rad. Jedan od terenskih izleta biti će odlazak u Labin na  II. Bijenale industrijske umjetnosti // Na leđima palih divova.

RSS 2.0 | trackback