02/03 2020

Učenici pulske Tehničke škole u posjetu udrugama u DC-u Rojc

Novomedijski kultivator

U sklopu projekta Novomedijski kultivator, učenici pulske Tehničke škole posjetili su prošloga petka dvije udruge u Društvenom centru Rojc – Zaigranu kozu i Sonitus. Članovi udruga predstavili su tom prilikom aktivnosti kojima se bave i odgovarali na brojna pitanja mladih.

Zaigrana koza je udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara, a bavi se promicanjem minijaturizma i vještina izrade maketa te igranja stolnih strateških igara i društvenih igara na ploči s ciljem jačanja kognitivnih procesa, kreativnog razmišljanja i izražavanja svih dobnih skupina, poticanjem na igranje RPG („roleplayinggames“) igara koje razvijaju kreativnost, govorničke i društvene vještine kao i proučavanjem tema, literature, kulture, tehnike i tehnologije vezane uz teme znanstvene fantastike, fantastike, mitova, legenda i nadnaravnog. Udrugu su predstavili Robert Radolović i Sara Grbin, koji su učenicima približili različite vrste igara koje imaju i javne događaje u njihovoj organizaciji, pokazali im ručno izrađene makete i kupljene igre te ih pozvali da im se pridruže u prostoru kadgod se zažele igre i zabave.

Uslijedio je posjet udruzi Sonitus koja djeluje na području izvedbenih i vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti i tehničke kulture, a najpoznatija je po organizaciji Visualia Festivala – prvog festivala svjetla u Hrvatskoj. Učenici su se ovdje našli na poznatom terenu pa su kod predsjednika udruge Marka Bolkovića, nakon uvodnog predstavljanja, raspitivali o različitih tehničkim komponentama i rješenjima za svjetlosne i zvučne instalacije.

Tags:

RSS 2.0 | trackback