17/12 2019

Novomedijski kultivator | posjet DC-u Rojc

Novomedijski kultivator, Novosti

Učenici Tehničke škole Pula i Gimnazije Pula i ove su godine posjetili udruge koje djeluju u Rojcu u sklopu projekta Novomedijski kultivator.

Obilazak je započeo 6. prosinca 2019. s učenicima Tehničke škole Pula koji su najprije posjetili Dnevni boravak u kojemu im je predstavljen rad Savez udruga Rojca i mogućnosti volontiranja u sklopu programa Europske solidarne snage. Ondje su pogledali i putujuću instalaciju ”TV Wall / digital 2 analog”. Potom su posjetili prostor Radio Rojc a gdje su saznali na koje se sve načine mogu uključiti i doprinijeti bogaćenju sadržaja na ovom community radiju. Nakon toga, učenici su posjetili klub Kotač i udrugu Seasplash gdje su im predstavljene aktivnosti i programi koje provodi udruga.

Nastavak obilaska bio je 16. prosinca 2019. godina s učenicima četvrtog razreda Gimnazije Pula. Udruga koju su posjetili bila je Udruga za cerebralnu paralizu u kojoj im je predsjednica Gordana Hosni Horvatin predstavila likovne i literarne radionice koje provode u suradnji s volonterima te nekoliko publikacija – slikovnica koje su nastale kao proizvod takvih radionica.

Posjet je završen odlaskom na izložbu fotografija ”Imam ime” autorice Snježane Batanović koja prikazuje skriveno beskućništvo. O samoj izložbi i problemu beskućništva u okolici Poreča govorile su Jana Milin iz Prihvatilišta za beskućnike Pula i Jelena Rupčić iz Mladeži crvenog križa, uz uvodne riječi Mirjane Radulović iz Saveza udruga Rojca.

Ovom je izložbom ujedno završen ovogodišnji Novomedijski kultivator.

RSS 2.0 | trackback