19/11 2015

Počinje radionica Novinska fotografija

Novomedijski kultivator, Novosti

U sklopu projekta Medijski kultivator u četvrtak, 19. studenog s početkom u 18.00 sati, u galeriji Makina započeti će radionica Novinska fotografija koji koju će voditi Dejan Štifanić, profesionalni fotograf i fotoreporter s dugogodišnjim radnim iskustvom u Glasu Istre.

mmedijski_kultivator_2015_plakat_web Na radionici će polaznici steći uvid u rad profesionalnog fotografa u dnevnim novinama. Predavanja će biti fokusirana na pitanja prilagođavanja specifičnim uvjetima rada, korištenju odgovarajuće tehnike i slijeđenju novinarske etike. Spomenute teme bit će ilustrirane primjerima iz prakse i povijesti novinske fotografije. Ključni zadatak bit će stjecanje vještine dočaravanja događaja koji se prati, odnosno ovladavanje načinom kojim se fotografskom kamerom bilježi činjenično stanje, atmosfera i emocije. Polaznici bi svoju kameru, u tom smislu, trebali shvatiti kao oko koje svjedoči o viđenom, vjerno ga prenosi i što je najvažnije – tumači. U tom smislu, polaznici će biti ohrabreni da razvijaju vlastiti izraz te fotografiraju kroz prizmu vlastitog pogleda na okolinu.

Uz teorijska predavanja, polaznici će imati priliku isprobati naučeno na terenskom radu – fotografiranje izložbe Sandra Đukića u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, proba Kazališta Dr. Inat te onih Teatra Naranča.

Neovisno o prijavama, zaljubljenici u fotografiju moči će se priključiti polaznicima radionice na javnom predavanju fotografa i voditelja galerije Makina Hassana Abdelghanija na temu „Foto izložbe i galerijski prostori“.

Preuzmi – opis_javnih_predavanja_i_diskusije_medijski_kultivator_2015

Više o projektu – Medijski kultivator

Tags: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback