12/11 2015

U petak počinje radionica Novinarstvo u kulturi

Novomedijski kultivator, Novosti

U petak, 13 studenog u 17 sati, uvodnim predavanjem Novinarstvo 2.0 novinara, kritičara i književnika Davora Madića započet će Medijski kultivator.

O uvodnom predavanju Novinarstvo 2.0. – za polaznike radionice Novinarstvo u kulturi:

Novinarstvo dugo vremena nije smatrano profesijom. Onda se za to konačno izborilo kada je osviještena nužnost pravodobno isporučene točne informacije. A onda je došao Internet i sve se promijenilo.

Pioniri profesionalnog medijskog biznisa bili su zadovoljni ako je informacija do javnosti doputovala u nekoliko tjedana; profesionalci početka suvremenog doba taj su rok skratili na nekoliko dana, dok je danas izvještavanje u realnom vremenu – realnost. Već bi samo ta činjenica, i bez promišljanja konteksta suvremenog života, redefinirala novinarstvo, a kad u to umiješamo još i promjene političkih, ekonomskih, društvenih paradigmi, dolazimo do ključnih pitanja novinarstva danas: postoji li još uopće i kakve su mu perspektive?

Sve to, i još više, vrijedi i za novinarstvo u kulturi, a dvodnevno predavanje/radionica fokusira se na općeniti pregled suštine novinarstva i novinarstva u kulturi, uz osvrtanje na praktičnu provedbu pravila struke.

O predavaču:

Davor Mandić je novinar, kritičar i komentator u riječkom „Novom listu“ koji pokriva hrvatsku književnu i kulturnu scenu. Pjesnik je i autor zbirke kratkih pričaValjalo bi me zamisliti sretnim“, te član književne skupine Ri Lit s bogatim iskustvom održavanja predavanja i radionica novinarstva.

medijski_kultivator_2015_fb_cover

U sklopu ovogodišnjeg programa Medijskog kultivatora svaki će od predavača održati i javno predavanje, prvo na redu je upravo ono Davora Mandića pod nazivom „Književna kritika – istina ili mit?“ koje će se održati u subotu, 14. studenog s početkom u 19.30 sati, u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

Fotografija: izvor

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback