30/06 2017

Život na internetu: predstavljanje završnih radova radionice

Metamedia Lab

Život na internetu: Predstavljanje završnih radova radionice  – 1. srpnja 2017, 19.00 MMC Luka

U subotu 1. srpnja u 19 sati u Multimedijalnom centru Luka u Puli održati će se prezentacija završnih radova polaznika radionice „Život na internetu: radionica spekulativne dizajnereske prakse“ koju organizira udruga Metamedij u suradnji s odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Radionica je ove godine okupila šesnaest mladih stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije i Ukrajine koji su uz vodstvo mentora Olega Šurana (UMAS), Lee Lippera (Design Friction) i Estelle Hary (Design Friction) kritički promišljali o utjecajima novog medijskog okoliša na budućnost psihološkog, emocionalnog i društvenog razvoja pojedinca. Teme kojima se bave radovi koji će biti predstavljeni u subotu uključuju: Što kada bi nam korištenje drugih identiteta postane uobičajena praksa? Što kada bi mapirali javno mnijenje? Što kada bi se oslanjali isključivo na tehnologiju za razumijevanje emocija? Što kada bi kodove mrežnih komunikacija koristili u našim offline komunikacijama?

Polaznici će predstaviti radove koji se odnose na spomenute teme, a čiji je cilj ponuditi alternative te potaknuti rasprave koje su značajne za današnje društvo.

  

Tags:

RSS 2.0 | trackback