26/05 2015

Započela radionica Remiks identiteta!

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Radionica remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina “Remiks identiteta” koju organizira udruga Metamedij, započela je jučer u Dnevnom boravku Rojca predavanjem Darija Marušića i Gorana Farkaša na temu “Tradicija?”.

Screen Shot 2015-05-26 at 15.12.29

 

 

 

 

 

 

 

Dario Marušić i Goran Farkaš, poznati glazbenici i entomuzikolozi, tijekom izlaganja pojasnili su pojam tradicije te istaknuli razliku tradicijskog i tradicionalnog. Obratili su pozornost i na obilježja etno, narodne i tradicijske glazbe.

 

Ponajviše je bilo govora o zanimljivostima vezanim uz tradicionalnu istarsku glazbu i tradicijsku glazbu nacionalnih manjina u Istri. Marušić je primjerice pojasnio da mih i sopele nisu izvorni istarski instrumenti, već da oni potječu iz Njemačke. Također, naglasio je da postoje poveznice između istarske glazbe i glazbe u Africi, ponajviše onom iz Burkine Faso.

Screen Shot 2015-05-26 at 15.12.13

 

 

 

 

 

 

 

Pri kraju predavanja, Marušić se osvrnuo na program radionice i na konkretne primjere pjesama koje će biti remiksirane te su prisutni imali prilike poslušati remiksiranu radicionalnu glazbu francuskih i švedskih producenata.

Nakon predavanja, radionica se nastavila u klubu Metamedia gdje je Marino Morosin a.k.a Rinoma, mladi vodnjanski umjetnik i producent, polaznicima predstavio svoje remikseve na Abletonu.

Screen Shot 2015-05-26 at 15.11.21

 

 

 

 

 

 

Sedmodnevna radionica koja traje od 25. do 31. svibnja u Metamedia klubu (DC Rojc), bit će posvećena tradicijskoj glazbi nacionalnih manjina u Istri i njezinom remiksiranju kroz glazbene programe Ableton i Reason.

Cilj je radionice unaprijediti znanja polaznika na spomenutim glazbenim programima te upoznavanje mladih s bogatstvom i značajem tradicijske glazbe.

Tekst i foto Toni Flego

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback