22/05 2015

“TRADICIJA?” – PREDAVANJE DARIJA MARUŠIĆA I GORANA FARKAŠA

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Radionica remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina “Remiks identiteta” koju organizira udruga Metamedij, započinje u ponedjeljak, 25. svibnja, predavanjem Darija Marušića i Gorana Farkaša na temu “Tradicija?”. Predavanje je ostvareno u suradnji s udrugom TradInEtno, otvoreno je za javnost, a bit će održano u Dnevnom boravku DC-a Rojc s početkom u 18 sati.

web

Marušić i Farkaš, poznati glazbenici i etnomuzikolozi, tijekom predavanja propitat će pojam “tradicije” i što se sve zapravo spada u segment kulturne baštine.  Nastojat će odgovoriti na pitanje je li konzerviranje pravi način predstavljanja i očuvanja baštine ili njen pravi oblik leži u promjenama, rekonstrukciji, reinvenciji stvarnosti.

Sedmodnevna radionica koja traje od 25. do 31. svibnja u Metamedia klubu (DC Rojc), bit će posvećena tradicijskoj glazbi nacionalnih manjina u Istri i njezinom remiksiranju kroz glazbene programe Ableton i Reason.

Cilj je radionice unaprijediti znanja polaznika na spomenutim glazbenim programima te upoznavanje mladih s bogatstvom i značajem tradicijske glazbe.

——————————————————————————————————————————————-

Workshop dedicated to remixing traditional music of national minorities “Identity Remix” organized by the association Metamedij, is going to start on 25 May with the lecture “Tradition?” by Dario Marušić and Goran Farkaš. The lecture was realized in cooperation with TradInEtno and will be held in the Living room of SC Rojc starting at 5 pm. The lecture is open to the public.

 

Tags: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback