14/05 2015

Uskoro radionica remiksiranja tradicionalne glazbe!

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Radionica remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina “Remiks identiteta” koju organizira udruga Metamedij, predstavljena je danas u Dnevnom boravku DC-a Rojc. Radionica će biti održana od 25. do 31. svibnja u klubu Metamedia u pulskom Rojcu, a prijave su otvorene do 18. svibnja.

Screen Shot 2015-05-14 at 15.08.29

Sedmodnevna radionica bit će posvećena tradicijskoj glazbi nacionalnih manjina u Istri i njezinom remiksiranju kroz glazbene programe Ableton i Reason, pojasnio je Toni Flego, projektni asistent u udruzi Metamedij. Polaznike će kroz upoznavanje tradicijske glazbe i njezinih elemenata voditi poznati glazbenici i etnomuzikolozi Dario Marušić i Goran Farkaš. Produkciju i remiksiranje u Ableton i Reason programima polaznicima će predstaviti Marino Morosin a.k.a Rinoma, mladi vodnjanski umjetnik i producent.

Cilj je radionice, naglasio je Flego, unaprijediti znanja polaznika na glazbenim programima Ableton i Reason te upoznati mlade s bogatstvom i značajem tradicijske glazbe.

Na tom tragu, Goran Farkaš je naglasio da će polaznici biti upoznati s terminom “tradicija” i što sve zapravo spada u segment kulturne baštine. “Pokušati ćemo približiti i objasniti ljudima da tradicija nije nešto što se događalo davno prije, već se ona odvija i danas” zaključio je.

Radit će se na prepoznavanju strukture tradicijskih pjesama i elemenata koje ih tvore da bi oni kasnije bili iskorišteni u sasvim novom kontekstu, pojasnio je Marušić i dodao da će se voditi računa o tome da konačna verzija produciranih pjesama bude prihvatljiva i prepoznatljiva njihovim autorima.

Konačni ishod radionice bit će nastup uživo i objava pjesama na CD-u kao nastavak prošlogodišnjeg izdanja Remade in Rojc – Remiks identiteta.

Više informacija možete pronaći na www.metamedia.hr i Facebook profilu udruge.

Tekst i foto Sanja ČERLENICA

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback