05/05 2015

POZIV NA RADIONICU REMIKS IDENTITETA

Metamedia Lab, Metamusic studio, Novosti

Udruga Metamedij u sklopu provedbe projekata Nomen i Metamedia Lab – Remiks (nevidljivih) identiteta Istre, objavljuje poziv za sudjelovanje na radionici remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina koja će biti održana od 25. do 31. svibnja 2015. (17-20h). Prijave su otvorene do 18. svibnja.

web

Mjesto radionice je Metamedia klub (DC Rojc) u Puli. Voditelji Dario Marušić, Goran Farkaš i Marino Morosin će tijekom sedam dana radionice prezentirati tradicionalnu glazbu nacionalnih manjina u Istri. Kroz program bit će predstavljeno sempliranje, aranžiranje i masterizaciju na primjeru pojedinih pjesama u modernoj elektronskoj glazbi. Radionica Remiks identiteta uključuje 3 modula edukacije:

1. Predavanja o tradicijskoj glazbi (25.5.)

2.  Ableton i Reason produkcija te remiksiranje (26.-28.5.)

3. Jam session (30.-31.5)

 

Ciljevi radionice su:

1. Educirati mlade iz područja glazbenog i video stvaralaštva u digitalnom okruženju na temu remiksiranja identiteta.
2. Omogućiti stvaranje i dokumentiranje glazbenih i video djela polaznika radionice kroz pružanje tehničke i logističke podrške i objavljivanja njihovih djela.
3. Promovirati mlade lokalne autore na nacionalnoj i međunarodnoj razini putem organizacije javnih nastupa.

Kroz timski rad bit će producirane tri pjesme koje će biti prezentirane u javnosti. Ujedno, polaznici će uz mentoriranje voditelja biti uvježbani za live jam session. Polaznicima radionice omogućit će se nastupi i sudjelovanja na raznim događajima, festivalima i koncertima u Istri i Hrvatskoj. Pjesme će biti promovirane putem audio i video izdanja i net-labela.

Prijavnicu na radionicu remiksiranja možete slati na contact@metamedia.hr. Broj je ograničen na 12 polaznika, a rezultati će biti objavljeni 21. svibnja.

Uvjeti prijave:

1. Poznavanje osnova glazbenih programa Ableton ili Reason

2. Obaveza dolaska na sva predavanja i aktivnosti tijekom radionice.

Troškovi prijevoza i smještaja za troje polaznika bit će pokriveni od strane organizatora. Polaznici će biti selektirani na temelju prijavnice.

 

O voditeljima:

Dario Marušić glazbenik je i etnomuzikolog koji već 35 godina neumorno širi spoznaju o suvremenosti istarskog tradicionalnog glazbenog izraza. To je glazba koja i u današnje vrijeme zvuči jednako aktualno, kao dokaz nadmoći kulture nad svim problemima čovjeka novog doba. Šurle, mih, sopele ili dvojnice mogli bi biti zvukovi iz daleke prošlosti, ali jednako tako i zvuk ljudi budućnosti. 1981. godine osnovao je etno sastav ISTRANOVA, prvi sastav takve vrste u zemlji. Nastupa kao solist, nastupa s grupom “Marusic Is trio”, te surađuje s mnogim međunarodnim i domaćim sastavima kao gost solist na tradicionalnim instrumentima. Diskografsku nagradu Porin osvojio je 2000. za najbolji album etno glazbe.

Goran Farkaš je etnomuzikolog, multiinstrumentalist i kreativna snaga etno sastava Veja iz Pazina. Rođen je u Puli 1989. godine. Hrabro i mladalački koristi tradiciju da bi se glas i note Istre čuli diljem svijeta. Svira u pazinskom folklornom društvu i limenoj glazbi, osječkom orkestru Mišina te na makedonskim gajdama vokalne skupine Despina. Pokrenuo je Festival TradInEtno u Pazinu i glazbeni je direktor festivala Sedam dana stvaranja.

Marino Morosin a.k.a Rinoma, mladi umjetnik i producent iz Vodnjana, svoju karijeru započinje sredinom 2000-ih u sklopu grupe DEM-crew u kojoj se bavi produkcijom i beat makingom. Nakon toga, s grupom Soundcheck Regaz izdaje album “Macchiato i čaša vode” na kojem se produkcija usmjerila više prema jazz i alternativnom hip-hopu, uz live izvedbe s bendom. Godinu dana kasnije okreće se samostalnom projektu u kojem je fokus prebačen na Chill Trap /Electronic Beats glazbu.

Rezultat projekta je EP s naslovom “We Can Fly” kojeg možete poslušati na SoundCloudu. Trenutno uz rad s Kooladeom radi i na svojem novom EP-u.

 

Projekt sufinanciraju: Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo kulture RH i Istarska županija.

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback