18/12 2014

Udruga Metamedij u EU projektu Kreativne Europe

Novosti


Udruzi Metamedij i Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule odobrena su sredstva europskog programa Kreativna Europa te talijanske regije Friuli Venezia Giulia za partnersko sudjelovanje u međunarodnom projektu “In/visible cities: Urban Multimedia Festival”. Nositelj projekta je talijanska udruga Quarantasettezeroquattro (Gorizia), a uz gore spomenute, kao partneri sudjeluju Puntozero Società Cooperativa (Udine, IT), Kulturno izobraževalno društvo PiNA (Koper, SLO), 198 Contemporary Arts and Learning (London, UK) te Stichting Oddstream (Nijmegen, NL).

Festival će se sastojati od multimedijalnih instalacija i nastupa te radionica, a tematsku jezgru sačinjavaju „vidljivi gradovi“, kao tema umjetničkog djelovanja i promišljanja, i „nevidljivi gradovi“ sa svojom poviješću i potencijalom za buduću promjenu.

Festival će trajati od 03. do 08. lipnja 2015. godine i to u Trstu, Gorici i Novoj Gorici. U Puli će se od 20. do 22. kolovoza 2015. godine održati festival Media Mediterranea 17 kao tzv. spin-off ovog europskog projekta.Time je MM 17 postao prvi istarski festival u području novomedijske kulture koji je dobio financijsku potporu EU programa Kreativna Europa.

O svim ostalim projektnim aktivnostima pratite naš FB i web jer ćemo sredinom siječnja 2015. objaviti njihove detaljnije opise te mogućnosti sudjelovanja građana.

Stay tuned…

Projekt “In/visible cities – Urban Multimedia Festival” sufinanciran je sredstvima EU kroz program Kreativna Europa te talijanske regije Friuli Venezia Giulia.

 

140711_bannerfb

Print

fvg102_x2x

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback