15/12 2014

PROMOVIRAN CD “REMADE IN ROJC – REMIKS IDENTITETA” U ROJCU

Metamusic studio, Novosti

Lokalni reperi i producenti Shadow MC, Maxy, UK, D-Tox te etno glazbenik i multiinstrumentalist Goran Farkaš, nesvakidašnjim nastupom obilježili su u petak promociju kompilacijskog CD-a “Remade in Rojc – Remiks identiteta” koja je održana u Dnevnom boravku Rojca. CD s tradicionalnom glazbom nacionalnih manjina i njihovim remiksiranim verzijama u modernom elektronskom zvuku, predstavljen je kroz šest skladbi: “Oh, quanti sfortunai” (etno-tech remiks) Morskog u interpretaciji Gorana Farkaša na tamburi, “Innerspace” Rinome i Zmije u izvedbi repera UK, Zmije i Farkaša na tamburi, “Vranac” Morskog i Vela na koju su repali Shadow MC i Maxy,  a pratio ih je Farkaš na mihu.

Shadow MC i Maxy izveli su i interpretaciju tradicionalne mađarske pjesme uz pratnju Farkaša na mihu. Potom je uslijedio live remiks pjesme “Mama, Piero me toca” Darija Marušića koju je izveo beatboxer D-Tox u pratnji Farkaša na tamburi i violini. Posljednja izvedba bila je remiks producenta Marka Bogovića koji je poslužio kao instrumental za recitiranje ljubavne poezije repera UK-a. Nastup je popratila generacijski šarolika publika.

Dvostruki CD “Remade in Rojc – Remiks identiteta” Udruge Metamedij nastao je kao proizvod projekata Rojc Remiks Lab i Remiks identiteta koji su usmjereni razvoju kulture mladih u području novih medija i tehnologija.

 

Screen-Shot-2014-12-15-at-12.53.09-450x338

 

 

Foto

Izvor

Tags: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback