15/06 2022

Studijski posjet ArtEZ-u

Novosti

U sklopu pripreme projekta Sea Camp, udruga Metamedij bila je na studijskome posjetu i radnom sastanku na Sveučilištu ArtEZ u Arnhemu (NL) 30. svibnja 2022. godine. Sastanak je održan tijekom završne izložbe diplomiranih studenata s predavačem Luisom Rodilom-Fernandezom i pročelnikom odsjeka Daanom van Dijkom. Tema sastanka bila je suradnja i priprema budućeg projekta Sea Camp.

 

Sastanak je rezultirao sudjelovanjem studenata s ArtEZ-a na ovogodišnjoj radionici spekulativnog dizajne ”Into Blue Futures” koja se održala od 1. do 7. kolovoza 2022. godine u Puli, u sklopu Media Mediterranea festivala.

 

Sljedeći dan je održan posjet V2_ Labu za nestabilne medije u Rotterdamu koji je nositelj mreže za međunarodne rezidencijalne programe Summer Sessions u kojoj udruga Metamedij djeluje od 2016. godine. Sastanak je održan s projektnom menadžericom Sietom van Horck.

 

 

Nakon posjeta V2_, posjećena su dva galerijska prostora: The Grey Space in the Middle i 1646 – Experimental Art Space u Haagu.

The Grey Space in the Middle prostor je koji spaja umjetnost, digitalnu kulturu, znanost, tehnologiju, filozofiju i hranu kroz festivale, projekte, prezentacije i rezidencijalne boravke. voditelj prostora Tim Terpstra predstavio je udruzi Metamedij programsko djelovanje prostora te proveo kroz klub, izložbene prostore, bar i terasu.

 

U galeriji 1646 održan je sastanak s Daniëlle de Hoog, producenticom i financijskom administratoricom galerije. Programi 1646 međunarodnog su i eksperimentalnog karaktera, otvoreni za javnost. Cilj galerije je doprinijeti društvu propitivanjem postojećih sustava i tradicionalnih svjetonazora. Izložbeni programi usmjereni su inovativnim umjetničkim praksama, pozivajući lokalne i međunarodne umjetnike na stvaranje novih radova. S fokusom na nezavisne programe, 1646 približava umjetničku praksu kroz javne programe koji sežu od niza izložbi, razgovora s umjetnicima, publikacija, dijaloga, podcasta, rezidencija i drugog.

Studijsko putovanje zaključeno je posjetom završnoj izložbi promoviranih diplomanata na Royal Academy of Arts u Haagu.

 

 

Studijski posjet je dio pripremne faze projekta Sea Camp koji financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Tags: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback