17/12 2019

Samplovi radionice “Zvuci svjetla”

Metamusic studio, Novosti

Predstavljamo vam zvukove nastale tijekom radionice optičkog zvuka ”Zvuci svjetla” koja se održala u listopadu 2019. godine pod vodstvom Tina Dožića.

Zvukovi su zabilježeni s pomoću DIY senzora za svjetlo koji funkcioniraju na principu prevođenja titraja svjetlosti u zvuk. Optički zvuk originalno je izumljen kao metoda pohrane zvučnih informacija na analognom filmu, a ovi su semplovi proizvod istraživanja različitih primjena te metode. Osluškivanje raznih rasvjetnih tijela i otkrivanje frenkvencija na kojma titraju te potraga za različitim načinima zatitravanja statičnog svjetla (crtanjem uzoraka na prozirne folije i pokretanjem tih folija), rezultiralo je zanimljivim zvučnim efektima. Izvori svjetlosti koji proizvode ove zvukove različite su vrste svjetljiki i žarulja, mobitela i televizora. Konačni rezultat su zvukovi na granici između dvaju različitih medija.

Zvukove možete preuzeti na Bandcamp stranici Metamusic Productiona, a možete ih iskoristiti i za vaše osobne remiksove ili originalne kompozicije.

 

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback