04/09 2020

Rezultati radionice spekulativnog dizajna predstavljeni na Sajmu 3N – Napusti normalne naprave

Metamedia Lab

U sklopu Sajma 3N – Napusti normalne naprave izložen je rad Konrada Kropfa Genesis koji je nastao u suradnji s Marijanom Šincek na radionici spekulativne dizajnerske prakse ”Telling the Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time” održanoj 2019. godine pod vodstvom Teda Hunta, u organizaciji udruge Metamedij.

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more

Sajam se održao 4. i 5. rujna u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach u Rijeci.

”Inspiriran devetnaestostoljetnim konceptom Svjetske izložbe na kojoj su izumitelji i inženjeri mogli javnosti predstaviti nove izume i otkrića, sajam 3N okuplja neobične izloške i objedinjuje uvrnute ideje koje služe kao katalizator novih pristupa u upotrebi tehnologije. Radi se o popularizaciji hakiranja tehnologije koja nas okružuje, o poticaju da se odustane od tvorničkih uputa i prilagođavanju naprava našim potrebama i interesima.” (Izvor: Drugo More)

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more

”Genesis je uređaj koji omogućuje iskustvo cjelokupnog ljudskog života unutar 24 sata. Funkcionira poput ručnog sata koji se implantira pod kožu. Implantati smanjuju razine serotonina u ljudskom tijelu kroz 12 stadija simulacije. Simulacija omogućuje iskustvo cjelokupnosti ljudskog života u jednom danu, od rođenja do smrti.” (izvadak iz opisa rada)

Fotogalerija

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback