30/10 2020

Remiks identiteta 6 – natječaj za remiksiranje suvremene i tradicijske glazbe

Metamedia Lab, Natječaji, Novosti

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za remiksiranje glazbe ‘’Remiks identiteta 6’’.

Tema natječaja je dodir suvremenih glazbenih žanrova s tradicijskim napjevima u Istri. Na natječaj su dobrodošli radovi svih žanrova, a cilj je na što kreativniji i eksperimentalniji način reinterpretirati tradicionalnu glazbu. Stručni žiri u sastavu Koolade, Milan Đurić, Noel Šuran i Marino Jurcan odabrat će dva najbolja rada od kojih će prvi dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna, a drugi u iznosu od 500 kuna. Širi izbor najboljih radova objavit će se na zajedničkom albumu.

Natječaj je otvoren svima, a jedini je uvjet korištenje samplova nastalih na prethodnim radionicama Remiks identiteta koji će biti poslani putem e-pošte nakon prijave za sudjelovanje. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na natječaju putem online obrasca. Radovi (remiksevi) se šalju na e-adresu kontakt.radionice@gmail.com s naznakom ‘’Remiks identiteta 6 – prijava na natjecaj’’ do 30 studenog 2020. Za slanje velikih datoteka potrebno je koristiti neke od servisa kao što su WeTransfer i Jumbo mail.

Remiks identiteta glazbeni je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Metamedia Laba i glazbenog community studija Metamusic – kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju. Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe, te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom. Sva dosadašnja izdanja Remiksa identiteta dostupna su na: https://metamusicproduction.bandcamp.com/

BIOGRAFIJE

Koolade

renomirano ime na regionalnoj sceni. Najviše zbog rada s kultnim domaćim izvođačima kao što su Tram 11, Edo Maajka, Bolesna Braća, te mnogim drugim, kao i nekim stranim imenima poput Masta Acea, Gostface Killa-e (Wu-Tang Clan) itd. Žanrovski pleše od hip-hopa, preko funka, do elektronike, te raznoraznim fuzijama i podžanrovima. U zadnje vrijeme fokusiran je na vlastita izdanja, s kojima i dalje privlači pažnju na internacionalnoj sceni.

Milan Đurić

diplomirani etnolog-antropolog, muzički producent, multi-instrumentalista i DJ, rođen 1979. godine u Beogradu. Osnivač je i član grupe ‘’ShazaLaKazoo’’, kao i solo-projekta ‘’Neki’’. Autor ili ko-autor je više od dvesta zaštićenih kompozicija i u dvadeset pet godina muzičke karijere nastupao je u četrdeset država, na četiri kontinenta.

Noel Šuran

multimedijalni umjetnik i likovni pedagog. Rođen 1986. godine u Puli. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije. U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradicijskom glazbom. Uključen je u nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i umjetničkih projekata. Zapaženo je sudjelovao na mnogim manifestacijama, susretima, znanstvenim, stručnim skupovima, izložbama, smotrama vezanim uz prezentaciju i edukaciju nematerijalne kulture. Izlagao je u zemlji i inozemstvu. Pored toga sudjelovao je i na mnogobrojnim glazbenim projektima u domovini i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi. Živi i stvara u Lindaru.

Marino Jurcan

životno putovanje kroz glazbu započeo je još u osnovnoj školi. Tijekom 80-ih svirao je bubnjeve u garage rock bendovima, između ostalih u Messerschmitt (HR) s kojima je snimio album Foxxin (1989). U 90-ima svira u amsterdamskom bendu Rudolph Dancer (NL) te paralelno započinje DJ karijeru. Kao DJ, jedan je od pionira goa i psihodeličnog trance zvuka te se vremenom interes širi i na eksperimentalnu, ambijentalnu elektroniku te drum and bass. Od 1995. pokreće Disko inferno, emisiju na HRT Radio Puli, specijaliziranu za elektronsku glazbu, koja je s emitiranjem završila 2010. godine. Od 2000. povremeno producira glazbu pod pseudonimom Morski, najčešće u timu s drugim glazbenicima, koji se izmjenjuju, ovisno projektu. Od 2020. ima vlastitu emisiju Dubina, na community radiju, radio Rojcu, svakog dana od 14:00 do 15:00 sati.

Veselimo se vašim prijavama!

RSS 2.0 | trackback