01/10 2017

Rezultati radionice spekulativnog dizajna izloženi na Međunarodnom festivalu dizajna Plan D

Bez kategorije / Uncategorized, MM lab

U sklopu natječaja za međunarodnu izložbu mladih autora, na festivalu dizajna Plan D izložena su dva rada nastala na radionici spekulativnog dizajna koju pulska udruga Metamedij već dvije godine zaredom organizira u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

 

Među 66 pristiglih radova na natječaj, odabrano je 16 radova iz 9 zemalja koji su predstavljeni na Međunarodnoj izložbi mladih autora na Međunarodnom festivalu dizajna Plan D. Među radovima odabrana su i dva rada nastala u Puli na radionici spekulativne dizajnerske prakse: “The Message”, autori: Bedeković Vinka, Lapkovski Nika, Borovečki Ivor, Kirinčić Leo, Njeguš Jelena, Semolić Anđelo, Žaja Mate i “Public Space Pula”, autori: Dika Maja, Krajnović Nika, Paljar Roberta, Zbašnik Tea.

Selekcijska komisija festivala u sastavu: Petra Milički, Karla Paliska, Luka Borčić, Maša Milovac i Maša Poljanec odabrali su radove koji su se istaknuli kvalitetom te inovativnošću u pristupu kada je u pitanju tema odnosa čovjeka i tehnologije. Odabrani radovi propituju smjer tehnološkog razvoja, ističu implikacije tehnologije na kvalitetu života, a ujedno koriste dizajnersku praksu kako bi ponudili kreativna i održiva tehnološka rješenja.

 

Ovogodišnje, prvo izdanje festivala Plan D održalo se od 27. rujna do 1. listopada 2017. u Zagrebu u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Organizator je HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo / Croatian Designers Association, a festival je organziran u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla.

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback