03/10 2017

“Prvi red do mora” autorice Liberte Mišan

Novosti

Prezentacija rada “Prvi red do mora” autorice Liberte Mišan bit će održana ove subote, 7. listopada, na brodu “Martinabela” koji kreće u 18 sati s pulske Rive. Izvedba završava na moru, nasuprot Perojske šume u 19 sati, od kud je organiziran povratak autobusom do Pule. U Puli će se potom održati artist talk u Galeriji Cvajner, s početkom u 20 sati.

“Prvi red do mora” dio je međunarodnog projekta “Inverting Battlefields – for a borderless future“ koji umjetničkim metodama i kulturnim praksama nastoji ispitati razne vrste trauma koje obilježavaju prostore povijesno pogođene ratom te njihovih posljedica na formaciju i trenutnu konstituciju europskog identiteta. Projekt vodi austrijska organizacija XENOS u suradnji s umjetnicom Nayari Castillo te osam organizacija iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, a uključuje devet umjetnika. U projektu sudjeluje i pulska udruga Metamedij.

O radu: 
“Prvi red do mora” izvedba je sjećanja utkanog u činjeničnu i post-činjeničnu stvarnost. Bavi se neistraženim područjem bojnih polja unutar prošlosti moje obitelji i doživljajem svijeta devedesetih. Mjesto koje povezuje prostorno-vremenske kontekste sjećanja, doživljaja, priča i misli o budućnosti je Perojska šuma, odnosno plaža gdje smo se kupali kao klinci. Mjesto, okidač za izvrtanje bojnog polja, ujedno je i završna točka našeg morskog putovanja – turističke ture koja počinje u Puli, a završava na moru, nasuprot Perojske šume.
//Site-time specific gesta//

Mirta Polanović – vodič
Liberta Mišan – autorica
Robert Maloić- izvođač
Margerita Rakić- kostim
Dominik Grdić – dokumentacija
Sara Salamon – montaža

O autorici: 
Liberta Mišan magistrirala je 2015. na studiju Medijskih umjetnosti i praksi unutar modula Scenografski prostori, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Izlagala je na skupnim izložbama u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, VN galeriji u Zagrebu, Muzeju grada Splita, galeriji Kortil u Rijeci, Medienhaus galeriji pri berlinskom UdK, galeriji Forum Stadtpark u Grazu. Prvu samostalnu izložbu imala je 2017.godine u galeriji Singular u Puli. Kazališne scenografije ostvarila je unutar HNK I.pl. Zajca u Rijeci, Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, HNK u Varaždinu i Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

Događaj je besplatan. Za dolazak na izvedbu potrebno se najaviti na e-mail contact@metamedia.hr zbog ograničenog broja mjesta, a artist talk biti će otvoren za sve.

Više o projektu “Inverting Battlefields – for a borderless future”https://www.inclusiveeurope.net/

Donatori: BKA, the Cultural Department of the Region of Styria, the Alps-Adriatic-Alliance and in cooperation for the Institut of Art in Public Space Styria, Region of Istria.

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback