15/12 2021

Prvi plodovi radionica projekta Mladi na mreži

Mladi na mreži, Novosti

Pregledom radova koje su u sklopu dvodnevne online radionice „Osnove fotografije za mobilne uređaje“ realizirale učenice Srednje škole „Zvane Črnja“ Rovinj, završila je u utorak (14. prosinca) još jedna aktivnost koju pulska Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij organizira u sklopu projekta Mladi na mreži. Predavač i mentor, profesionalni fotograf Đani Celija, komentirao je fotografije te dao učenicama pohvale ili savjete kako drugi put, u sličnim situacijama, dobiti kvalitetniji rezultat. Radionica je pružila temeljna znanja za izradu kvalitetne fotografije koja ima svoju priču te se sastojala od video lekcije/tutoriala i mentoriranja. Kao i do sada, Celija je bio na raspolaganju polaznicama za savjetodavnu pomoć i putem maila.

 

Tijekom jeseni projekt Mladi na mreži provodio se još u Gimnaziji Pula, Tehničkoj školi Pula, Srednjoj školi Buzet i Srednjoj školi „Vladimir Gortan“ Buje. Održane su radionice „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“, „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“, „Snimanje i editiranje videa za TikTok“, „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“ i „Uvod u digitalni marketing“. Radionice će se nastaviti održavati nakon zimskih praznika, a predstoji još održavanje predavanja o medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama te natječaji i online izložbe za mlade – za GIF animacije, stickere i emojije, glazbeni spot na TikToku, Instagram fotografiju i društveno odgovoran marketing. Mladi koji se bave Dj-ingom moći će se pak predstaviti putem livestreaminga na Facebooku.

 

Kalendar događanja prosinac 2021

 

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

RSS 2.0 | trackback