09/12 2015

Prvi hrvatski Board Game Jam!

Metamedia Lab, Novosti

Trodnevna radionica stvaranja novih društvenih igra, javna predavanja game dizajnera i igranje. Od 11. do 13. prosinca u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

U sklopu prvog hrvatskog Board Gam Jam-a ovog će se petka, 11. prosinca, u Dnevnom boravku DC-a Rojc okupiti gotovo svi hrvatski dizajneri društvenih igara kako bi tijekom trodnevne radionice surađivali i stvarali nove društvene igre.

Iako su prijave za radionicu zatvorene (sva mijesta su popunjena! :)) dio programa otvoren je za javnost tako da će svi ljubitelji društvenih igara imati priliku biti dio hrvatske gamerske scene i učiti od najboljih. One koje zanimaju koraci koje je potrebno poduzeti kod kreiranja nove društvene igre poslušat će predavanje „Osnove dizajna društvenih igara“ autora popularne i cijenjene igre Tides of Time – Kristiana Čurle u petak, 11. prosinca s početkom u 20:00 sati, u Dnevnom boravku DC-a Rojc. Na predavanju će biti govora o pristupu kreaciji (kako početi stvarati igre), različitosti iskustva (što igrači žele od igre), svjesnosti publike (kakvi su standardi, koje teme su poželjne i zašto), procesu kreiranja i strategijama te važnosti testiranja igara.

Oni koji već imaju konkretnu ideju ili prototip društvene igre mogu u nedjelju, 13. prosinca, od autora Goblins, Inc. – Filipa Neduka saznati više o načinu na koji ju mogu izdati ovisno o tipu financiranja. Predavanje „Izdavanje društvenih igara“ bit će održano u 18:00 sati također u Dnevnom boravku DC-a Rojc, a bavit će se: izradom prototipa, pronalaženjem odgovarajućeg izdavača s obzirom na tip igre, prezentacijom, suradnjom i sklapanjem ugovora s izdavačem, vrstom testiranja igara te trendovima u industriji društvenih igara.

Nakon predavanja sudionici Board Game Jam radionice prezentirat će publici nove društvene igre, a stručni žiri, sačinjen od  Kristiana Čurle, Gorana Brenčića i Matije Pilepića, odabrat će onu najbolju. Za kraj će uslijediti nezaobilazno igranje društvenih igara!

Ulaz na sve programe je besplatan.

Prvi hrvatski Board Game Jam organizira udruga Metamedij u suradnji s udrugom Zaigrana koza i Adriatic Animation-om. Donatori: Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova, Grad Pula, Istarska Županija. Sponzori: Papirnica Pajo, www.philibertnet.com

Program otvoren za javnost

Petak, 11. prosinca
20:00 – 21:30 / predavanje „Osnove dizajna društvenih igara“, predavač: Kristian Čurla

Nedjelja, 13. prosinca
18:00 – 18:30 / predavanje „Izdavanje društvenih igara“, predavač: Filip Neduk
18:30 – 19:45  / prezentacija novih društvenih igara nastalih tijekom Board Game Jam radionice
20:00  / žiri objavljuje pobjednika, najbolju novu društvenu igru.
20:00 – 23:00  / igranje društvenih igara

game jam fb cover

Tags: , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback