07/04 2022

Postklasik ansambl | Održana radionica analogne sinteze zvuka

Metamedia Lab

U srijedu, 6. travnja 2022. godine održana je radionica analogne sinteze zvuka u sklopu projekta Metamedia Lab. Na radionici su sudjelovali studenti 3. i 5. godine klasične harmonike s Muzičke akademije u Puli, pod vodstvom mentora Branka Škare.

 

 

Tijekom radionice analogne sinteze zvuka, studenti su se bavili drugačijim pogledom na modularno-auditivnu sintezu i mogućnosti kontrole u realnom vremenu. Radionica je obuhvaćala rad s oscilatorima, fm, sintezu te integraciju s DAW-om Ableton Live. Riječ je o nastavku DJ radionice na kojoj su polaznici učili o analognim i digitalnim alatima, održanoj 14. ožujka 2022. godine.

 

 

Postklasik ansambl cjelogodišnja je aktivnost koja se primjenjuje uz sve ostale aktivnosti projekta Metamedia Lab. Uključuje formiranje ansambla za eksperimentalnu i suvremenu klasičnu glazbu koji koristi nove tehnologije. Aktivnost se organizira u suradnji s učenicima Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova te studentima Muzičke Akademije u Puli. Svrha je polaznicima ponuditi alternativne sadržaje stvaralaštva i prezentacije, omogućujući upoznavanje s novim digitalnim alatima koji se koriste u suvremenoj glazbi, te novim metodama spajanja klasične i suvremene glazbe, kao i snimanja.

 

 

O VODITELJU

Branko Škara

Nastavnik, akademski muzičar, profesor klarineta u Glazbenoj školi IMR u Puli. Viši predavač sveučilišta Jurja Dobrile – Muzičke akademije u Puli, od 2007. nositelj kolegija Računalo u Glazbi. Specijalizirao je elektroničku glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i online poučavanje, certificiran od strane UBC Canada i CARNET ELA za područja Course Design i E-learining Tutoring. U kreativnom radu od 1997. godine proučava muzičke tehnologije i digitalni medij kao sredstvo izričaja. Angažiran je u primjenjenoj glazbi za ansamble, teatar i za organsku elektroniku. Koristi Ableton Live i radi u njemu od verzije 5.0. Također, aktivno svira saksofon te se intenzivno bavi house i ambijentalnom, tj. EDM glazbom (WunschBaum i PostClassic ansambl). Preko dvadeset godina aktivno djeluje u klasičnim, jazz, komornim i orkestralnim projektima i ansamblima.

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback