28/04 2022

Postklasik ansambl | Održana Ableton / AKAI MPC / Novation Circuit Tracks radionica

Metamedia Lab

U srijedu, 27. travnja 2022. godine održana je Ableton link / AKAI MPC / Novation Circuit Tracks radionica u sklopu aktivnosti Postklasik ansambl te projekta Metamedia Lab. Riječ je o trećoj u nizu radionica na kojima sudjeluju studenti klasične harmonike s Muzičke akademije u Puli, pod vodstvom mentora Branka Škare i Marina Jurcana.

 

 

Studenti su se na radionici upoznali s Abletonom, AKAI MPC-om i Novation Cicuit Tracks te radili u višekorisničkom DAW okruženju, upoznavajući se s mogućnostima mreženja i sinkronizacije u kreativnom konvergentnom izričaju.

 

Postklasik ansambl cjelogodišnja je aktivnost koja se primjenjuje uz sve ostale aktivnosti projekta Metamedia Lab. Uključuje formiranje ansambla za eksperimentalnu i suvremenu klasičnu glazbu koji koristi nove tehnologije. Aktivnost se organizira u suradnji s učenicima Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova te studentima Muzičke Akademije u Puli. Svrha je polaznicima ponuditi alternativne sadržaje stvaralaštva i prezentacije, omogućujući upoznavanje s novim digitalnim alatima koji se koriste u suvremenoj glazbi, te novim metodama spajanja klasične i suvremene glazbe, kao i snimanja.

 

 

O VODITELJIMA

 

Branko Škara

Nastavnik, akademski muzičar, profesor klarineta u Glazbenoj školi IMR u Puli. Viši predavač sveučilišta Jurja Dobrile – Muzičke akademije u Puli, od 2007. nositelj kolegija Računalo u Glazbi. Specijalizirao je elektroničku glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i online poučavanje, certificiran od strane UBC Canada i CARNET ELA za područja Course Design i E-learining Tutoring. U kreativnom radu od 1997. godine proučava muzičke tehnologije i digitalni medij kao sredstvo izričaja. Angažiran je u primjenjenoj glazbi za ansamble, teatar i za organsku elektroniku. Koristi Ableton Live i radi u njemu od verzije 5.0. Također, aktivno svira saksofon te se intenzivno bavi house i ambijentalnom, tj. EDM glazbom (WunschBaum i PostClassic ansambl). Preko dvadeset godina aktivno djeluje u klasičnim, jazz, komornim i orkestralnim projektima i ansamblima.

 

Marino Jurcan

Životno putovanje kroz glazbu započeo je još u osnovnoj školi. Tijekom 80-ih svirao je bubnjeve u garage rock bendovima, između ostalih u Messerschmitt (HR) s kojima je snimio album Foxxin (1989). U 90-ima svira u amsterdamskom bendu Rudolph Dancer (NL) te paralelno započinje DJ karijeru. Kao DJ, jedan je od pionira goa i psihodeličnog trance zvuka te se vremenom interes širi i na eksperimentalnu, ambijentalnu elektroniku te drum and bass. Od 1995. pokreće Disko inferno, emisiju na HRT Radio Puli, specijaliziranu za elektronsku glazbu, koja je s emitiranjem završila 2010. godine. Od 2000. povremeno producira glazbu pod pseudonimom Morski, najčešće u timu s drugim glazbenicima, koji se izmjenjuju, ovisno projektu. Od 2020. ima vlastitu emisiju Dubina, na community radiju, radio Rojcu, svakog dana od 14:00 do 15:00 sati.

 

 

Tags: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback