15/03 2022

Postklasik ansambl | Održana DJ radionica sa studentima Muzičke akademije u Puli

Metamedia Lab

U ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine, u sklopu projekta Metamedia Lab održana DJ radionica za studente Muzičke akademije u Puli kao dio aktivnosti Posklasik ansambl. Radionicu je vodio tim koji čine DJ-evi, instrumentalisti i glazbeni pedagozi: Branko Škara, Marino Jurcan i Ivan Šugar. Radionica je pokrivala osnove analognih i digitalnih alata te teoriju i demonstraciju rada na gramofonu.

 

 

Postklasik ansambl cjelogodišnja je aktivnost koja se primjenjuje uz sve ostale aktivnosti projekta Metamedia Lab. Uključuje formiranje ansambla za eksperimentalnu i suvremenu klasičnu glazbu koji koristi nove tehnologije. Aktivnost se organizira u suradnji s učenicima Glazbene škole Ivana Matetića-Ronjgova te studentima Muzičke Akademije u Puli. Svrha je polaznicima ponuditi alternativne sadržaje stvaralaštva i prezentacije, omogućujući upoznavanje s novim digitalnim alatima koji se koriste u suvremenoj glazbi, te novim metodama spajanja klasične i suvremene glazbe, kao i snimanja.

O VODITELJIMA

Branko Škara

Nastavnik, akademski muzičar, profesor klarineta u Glazbenoj školi IMR u Puli. Viši predavač sveučilišta Jurja Dobrile – Muzičke akademije u Puli, od 2007. nositelj kolegija Računalo u Glazbi. Specijalizirao je elektroničku glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i online poučavanje, certificiran od strane UBC Canada i CARNET ELA za područja Course Design i E-learining Tutoring. U kreativnom radu od 1997. godine proučava muzičke tehnologije i digitalni medij kao sredstvo izričaja. Angažiran je u primjenjenoj glazbi za ansamble, teatar i za organsku elektroniku. Koristi Ableton Live i radi u njemu od verzije 5.0. Također, aktivno svira saksofon te se intenzivno bavi house i ambijentalnom, tj. EDM glazbom (WunschBaum i PostClassic ansambl). Preko dvadeset godina aktivno djeluje u klasičnim, jazz, komornim i orkestralnim projektima i ansamblima.

 

Marino Jurcan

Životno putovanje kroz glazbu započeo je još u osnovnoj školi. Tijekom 80-ih svirao je bubnjeve u garage rock bendovima, između ostalih u Messerschmitt (HR) s kojima je snimio album Foxxin (1989). U 90-ima svira u amsterdamskom bendu Rudolph Dancer (NL) te paralelno započinje DJ karijeru. Kao DJ, jedan je od pionira goa i psihodeličnog trance zvuka te se vremenom interes širi i na eksperimentalnu, ambijentalnu elektroniku te drum and bass. Od 1995. pokreće Disko inferno, emisiju na HRT Radio Puli, specijaliziranu za elektronsku glazbu, koja je s emitiranjem završila 2010. godine. Od 2000. povremeno producira glazbu pod pseudonimom Morski, najčešće u timu s drugim glazbenicima, koji se izmjenjuju, ovisno projektu. Od 2020. ima vlastitu emisiju Dubina, na community radiju, radio Rojcu, svakog dana od 14:00 do 15:00 sati.

 

Ivan Šugar

Radi u glazbenoj školi kao profesor saksofona i aktivno sudjeluje u glabzenim projektima, bendovima i ansamblima. Sviranje i kreiranje glazbe te spoj elektronike i saksofona je glavni fokus njegove kreacije. Nominiran je kao GHU izvođač godine 2019. i 2020. u odsjeku puhača te prisustvovao kao saksofonist u albumu koji je nominiran za Porin 2019. godine. Klasika, house, ambiental, lounge jazz žanrovi su koji najviše ističu njegov dosadašnji rad.

 

Tags: , , , ,

RSS 2.0 | trackback