20/08 2015

Počinje 17. Media Mediterranea festival

Media Mediterranea, Novosti

Festival Media Mediterranea udruge Metamedij ove se godine održava po 17. put, a program trodnevne manifestacije počinje večeras u 20 sati u pulskoj galeriji Makina nastupom slovenske skupine Izland i Jesusonecstasy. U ovoj audio vizualnoj instalaciji Izland istražuje stvaranje apstraktnih vizualnih stvarnosti dok Jesusonecstasy proizvodi elektroničku glazbu u realnom vremenu. Glavnina programa 17. Medije Mediterranee održavat će se na pulskim usponima koji kreću s Kandlerove ulice – Usponu Pavla Đakona i Usponu Konzula Istranina gdje će sva tri dana festivala biti postavljene brojne audio vizualne instalacije.

POSTERMM17_outlinescs5_m

Središnji dio festivala čini interaktivna instalacija francuskog umjetnika Matthieua Tercieuxa “Vi ste ovdje… negdje drugdje” koju će pulska publika moći pogledati u 21 sat. Radi se o projekcijama na zidu i podu koje reagiraju na pokrete u realnom vremenu, a sam sadržaj projiciranih animacija rezultat je kreativnih radionica za djecu koje su održane u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, udrugom Piccoli Terremoti i udrugom ABoriginal.

178118841-3.VousEtesIci1050x700 (600x400)

Tijekom trajanja festivala na usponima će biti izložene i instalacije “Lum.e” Mathhieu Tercieuxa, “12 sati kasnije” Davorina Marca i “Grad Priča” Pamele Moscarde, Leana Radolovića i Things.is. Instalacije pozivaju građane na otkrivanje priča i interakciju s gradskim prostorima. Dio programa je i video prezentacija multidisciplinarne radionice “Ne/vidljiva Istra” koja je održana u travnju u Poreču i Puli, a čiji je glavni cilj bio stvaranje koncepta za razvoj mobilne ili web aplikacije koja bi predstavljala grad, javni prostor na osobniji i angažiraniji način.

foto natječaj promo fotka

Tijekom festivala na oba Uspona bit će izloženo i 15 pobjedničkih razglednica foto natječaja “Ne/vidljiva Pula”. Na fotografijama se nalazi Pula kakvom je vide njeni stanovnici i detalji grada koji su vezani za uspomene i osjećaje autora. Razglednice će se besplatno dijeliti posjetiteljima. Festivalski dani će biti otpraćeni mini partyjima na kojima će nastupiti Team Hazzard (Arboretum), DJ Marino i VJ Zeko, a zadnjeg dana, 22. kolovoza bit će posvećen eksperimentalnom audio vizualnom projektu Alena i Nenada Sinkauza, Ivana Marušića Klifa i Miroslava Piškulica. Njihov koncert naziva 234th day of the year bit će održan u galeriji Sveta Srca s početkom u 22 sata.

day of the year

Ovogodišnje izdanje festivala nastavak je europskog projekta “In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival” koji je financiran kroz fond Kreativne Europe, a čiji se središnji dio održao u Gorici u lipnju. Program festivala u potpunosti je posvećen odnosima između multimedije i gradskih prostora koji se promišljaju kroz urbano-umjetničke instalacije, audio/vizualne performanse, koncert i izložbu.

B. VINCEK

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback