17/10 2019

Otvorene prijave za radionicu „Zvuci svjetla“

Metamedia Lab, Novomedijski kultivator, Novosti

23. i 24. LISTOPADA 2019., UDRUGA METAMEDIJ, DC ROJC
VODITELJ: TIN DOŽIĆ

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu „Zvuci svjetla“ koja će biti održana 23. i 24. listopada 2019. godine u poslijepodnevnim satima u prostorima udruge Metamedij (DC Rojc, Gajeva 3, Pula).

 

Na radionici “Zvuci svjetla” polaznici će se baviti tehnologijom optičkog zvuka. Izradit će senzore kojima se titranje svjetla prevodi u zvučne informacije. Optički zvuk originalno je izumljen kao metoda pohrane zvučnih informacija na analognom filmu. Na radionici će polaznici i mentor tražiti druge primjene te metode. Osluškivat će razna rasvjetna tijela da otkriju frekvencije na kojima titraju te tražiti razne načine zatitravanja statičnog svjetla – crtanjem uzoraka na prozirne folije i pokretanjem tih folija. Vidjet će kako različiti crteži stvaraju različit zvuk. Razmišljat će o tome kako jedan medij prevesti u drugi i tražiti glazbu na granici između ta dva medija.

 

Tko se može prijaviti?

 

Polaznici mogu biti svi oni koji se osjećaju kreativno i koje zanima na koji se način može koristiti svjetlost za proizvodnju zvuka.

 

Kako se prijaviti?

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice. Rok za prijavu je 22. listopada 2019. do 23.59, broj sudionika je ograničen. Sve dodatne informacije moguće je pronaći na našoj Facebook stranici ili nas kontaktirati e-mailom na adresu: kontakt.radionice@gmail.com

 

O voditelju radionice

 

Tin Dožić (Rijeka, 1989.) završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2016.) i studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2016.). U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom, eksperimentalnom glazbom i multimedijalnim instalacijama. Svoj rad temelji na istraživanju medija kroz prakse izrade vlastitih elektroničkih instrumenata, aproprijacije zastarjelih tehnologija i reciklaži. Teme od interesa su materijalnost, (mračna) ekologija, DIY kultura, antropocen i geologija, susret znanosti i umjetnosti, spavanje i snovi. Izlagao je i nastupao na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu, samostalno i u kolaborativnim projektima. Vodio je radionicu „Elektromagnetske aktivacije“ u organizaciji udruge Metamedij 2018. godine, a ujedno je i dobitnik nagrade Zlatna luubenica 2.0 također 2018. godine.

 

Remiks identiteta 6

 

Sljedeća glazbena aktivnost udruge Metamedij je predstavljanje projekta Noela Šurana „Sam sobon“ u ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine. Radi se o projektu koji podrazumijeva, istraživanje, dokumentiranje, produkciju i prezentaciju tradicijskih napjeva u stilu dvoglasja tijesnih intervala (kanat). Tom prezentacijom započinje 6. edicija projekta Remiks identiteta, a svi polaznici radionice „Zvuci svjetla“ Tina Dožića mogu se po želji uključiti i u rad Remiksa identieta te eksperimentirati u spajanju elektronskih zvukova s tradicijskim napjevima istarskog poluotoka. Detalje i termine radionice Remiks identiteta 6 objavit ćemo uskoro na službenim i Facebook stranicama udruge.

Tags:

RSS 2.0 | trackback