16/11 2023

Otvorena putujuća izložba “U istom filmu – korak dalje” u Rovinju

U istom filmu – korak dalje

U Pučkom otvorenom učilištu Grada Rovinja 16. studenog svečano je otvorena putujuća izložba “U istom filmu – korak dalje” koja se može razgledati do 22. studenog 2023. godine. 

 

Putujuću izložbu čine radovi nastali na prilagođenim i stručnim kadrom vođenim kreativnim radionicama fotografije i animacije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Voditelji radionica bili su Franka Tretinjak i Dina Milovčić iz kolektiva NJI3 te Ivan Idžojtić.

 

Izložba je započela s predgovorom ravnateljice Dubravke Svetličić koja je predala riječ Marinu Jurcanu iz udruge Metamedij kako bi ukratko predstavio projekt te  psihologu i djelatniku Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Karlu Zupičiću koji je govorio o procesu radionica. 

 

Cilj projekta “U istom filmu – korak dalje” jest omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja  koji su sadržajno i senzorno primjereni djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Sadržajna i senzorna neprimjerenost te nedostupnost uobičajenih kulturnih sadržaja djeci i mladima s teškoćama u razvoju glavni su problemi kojima se bavimo u ovom projektu. Senzorne različitosti mogu otežati sudjelovanje u socijalnim interakcijama, društvenim događajima i kino projekcijama, zbog čega je neophodno prilagoditi sadržaje njihovim potrebama i specifičnostima.

 

Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje – Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. 

 

 

 

Nastavak putujuće izložbe biti će u Buzetu, 23. studenog pa će uslijediti u Puli i Labinu.  

 

Nakon predstavljanja putujuće izložbe održana je i senzorna projekcija sinkroniziranog, animiranog filma Gordon i Paddy.

 

 

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“ sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Provedba projekta počela je prvog dana rujna 2022., a trajat će do 31.prosinca 2023. Godine.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

 

Tags: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback