23/11 2023

Otvorena putujuća izložba “U istom filmu – korak dalje” u Buzetu

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U Pučkom otvorenom učilištu Augustin Vivoda u Buzetu, u četvrtak, 23. studenog svečano je otvorena putujuća izložba “U istom filmu – korak dalje” koja se može razgledati do 28. studenog 2023. godine.

 

 

Putujuću izložbu čine radovi nastali na prilagođenim i stručnim kadrom vođenim kreativnim radionicama fotografije i animacije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Voditelji radionica bili su Franka Tretinjak, Dina Milovčić te Ivan Idžojtić.

 

Izložba je otvorena govorom ravnateljice Dijane Kolaković Prodan: ”Izuzetno nam je drago biti domaćin ove zanimljive izložbe te sudjelovati u ovako hvalevrijednom projektu” te je zatim uputila javnost da razgledaju postav putujuće izložbe. Nakon toga, pozvala je i publiku na senzornu projekciju koja se održala neposredno nakon otvorenja izložbe.

 

 

Cilj projekta “U istom filmu – korak dalje” jest omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja  koji su sadržajno i senzorno primjereni djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Sadržajna i senzorna neprimjerenost te nedostupnost uobičajenih kulturnih sadržaja djeci i mladima s teškoćama u razvoju glavni su problemi kojima se bavimo u ovom projektu. Senzorne različitosti mogu otežati sudjelovanje u socijalnim interakcijama, društvenim događajima i kino projekcijama, zbog čega je neophodno prilagoditi sadržaje njihovim potrebama i specifičnostima.

 

 

Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje – Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

 

Nastavak putujuće izložbe biti će u Puli, 06.prosinca i posljednja u Labinu.

 

Nakon predstavljanja putujuće izložbe održana je i senzorna projekcija sinkroniziranog, animiranog filma “Gordon i Paddy”.

 

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“ sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Provedba projekta počela je prvog dana rujna 2022., a trajat će do 31.prosinca 2023. Godine.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

RSS 2.0 | trackback