19/12 2017

Održana radionica “Lajk za kulturu”

Novomedijski kultivator, Novosti

Besplatna radionica stvaranja sadržaja i promocije na društvenim mrežama naziva “Lajk za kulturu“, u organizaciji udruga Metamedij i Pulska filmska tvornica, održavana je od 6. do 18. prosinca.

Radionica se sastojala od četiri susreta koja su obuhvaćala teme iz novinarstva, reportažne fotografije, community manegamenta i stvaranja sadržaja za društvene mreže uz novinara i urednika Borisa Vinceka, profesionalne fotografe Hassana Abdelghania i Daniela Kiršiča te marketinških stručnjaka Branka Mejaka i Matije Plastiča iz Mijene – Agencije za digitalni marketing.

     

Tijekom prvog i drugog susreta polaznici su usvajali teorijska i praktična znanja koja su im bila potrebna kako bi se pripremili za samostalni rad – praćenje i izvještavanje s kulturnih događanja na području grada Pule. Za vrijeme trećeg susreta pripremljene izvještaje i fotografije objavljivali su na društvenim mrežama primjenjujući mnogobrojne savjete članova iz Mijene kako bi objavljeni sadržaji dobijeli do što većeg broja korisnika društvenih mreža. U posljednjem se susretu radilo na analizi nastupa na društvenim mrežama koristeći se alatima za praćenje metrike, pritom učeći i o razlici između organskog marketinga i plaćenih oglasa.

     

Nakon održane radionice, polaznicima je ponuđena mogućnost da se priključe radu u redakciji portala Kulturistra.hr te da postanu aktivni članovi marketinškog tima Pulske filmske tvornice na projektu Medionauti.

Donatori: Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback