28/11 2022

Novomedijski kultivator | Posjet pulske Gimnazije Galeriji HUiU

Novomedijski kultivator, Novosti

U sklopu projekta Novomedijski kultivator učenici/e pulske Gimnazije posjetili su u petak, 25. studenog, Galeriju HUiU i izložbu „Dizajn za oko i uho“ dizajnerskog studija Kazinoti & Komenda. Njome se daje pregled najzanimljivijih radova u mediju plakata ovog istaknutog splitskog dizajnerskog studija, nastalih u proteklih desetak godina za niz kulturnih, glazbenih i filmskih manifestacija.

 

Kristina Nefat, predsjednica Hrvatske udruge interdisciplinarnih umjetnika (HUIU), predstavila je ukratko izložbu koja se ističe po dovitljivim tipografskim rješenjima, kolažima i šarmantnom art direkcijom fotografije. Izloženi plakati često su konceptualni te kritički nastrojeni naspram aktualnih društvenih problema, zbog čega potiču na promišljanje i analizu današnjice – ali kroz dozu humora ili ironije. Dvojac također karakteriziraju vještina i izuzetan osjećaj za odlučivanje kada i gdje primijeniti koji pristup, ili kada u istom kontekstu napraviti nešto posve neočekivano.

 

Uz izložbu, koju su učenici u pratnji profesorice Nine Šestanović sa zanimanjem razgledali te postavljali pitanja o značenju pojedinih rješenja, Nefat je predstavila i rad HUIU-ja te Strip čitaonicu Mrkli mrak.

Tags:

RSS 2.0 | trackback