27/10 2022

Novomedijski kultivator | Posjet izložbi M. G. Grasso Cannizzo u galeriji DAI – SAI

Novomedijski kultivator, Novosti

U sklopu projekta Novomedijski kultivator, srijedu, 26. listopada 2022. godine učenici 2. razreda Tehničke škole Pula, smjera arhitektonski tehničar, posjetili su galeriju Društva arhitekata Istre – DAI SAI gdje su razgledali izložbu talijanske arhitektice Marie Giuseppine Grasso Cannizzo.

 

 

”Na izložbi je prikazan dio širokog opusa Marie Giuseppine Grasso Cannizzo koncentriran pretežito na arhitektonske realizacije. Svojim načinom rada Grasso Cannizzo hrabro prkosi svijetu brzih, površnih i efektnih rješenja. Njen rad je rad majstora, zasnovan na pomnom promišljanju, intelektualnom radu, dubokom poznavanju konteksta u kojem djeluje te poznavanju materijala i tehnologije. Projektiranje je intelektualni proces koji zahtijeva vrijeme i promišlja stvarnost da bi je izmijenio.” (iz opisa izložbe)

 

Pod stručnim vodstvom potpredsjednice Društva Helene Sterpin, učenicima je predstavljen arhitektonski i umjetnički rad autorice, uz razgovor s učenicima. Posjet je organiziran u suradnji s nastavnicom Gordanom Mofardin.

 

 

Novomedijski kultivator projekt je koji školama nudi niz edukativnih i kreativnih aktivnosti kojima se nastoji povećati interes mladih za kulturu i novomedijsku umjetnost te potaknuti njihovo aktivno praćenje i djelovanje unutar kulturno-umjetničke scene Istarske županije. Cilj je skrenuti pažnju mlađih pripadnika zajednice, i neposredno čitave zajednice, na dobrobiti aktivnog uključenja u kreativne i umjetničke sadržaje te proširiti svijest o izazovima demokratizacije i prava na kulturu. Svrha programa je suprotstaviti se težnjama pasivizacije mladih te stvoriti poticajno okruženje za njihovo aktivno zanimanje, informiranje i uključivanje u umjetnost i kulturu te razvoj kreativnih vještina. Koncept se realizira raznovrsnim aktivnostima koje unaprijeđuju razumijevanje mladih za suvremenu umjetnost te ih motiviraju na aktivno uključenje u njezinu konzumaciju i, eventualno, stvaralaštvo.

 

RSS 2.0 | trackback