22/07 2015

NE\VIDLJIVA PULA: FOTO NATJEČAJ

Media Mediterranea, Natječaji, Novosti

Udruga Metamedij poziva sve građane da sudjeluju u foto natječaju i postanu autori razglednica grada Pule! Natječaj se održava u sklopu 17. festivala kreativnih medija – Media Mediterranea, a otvoren je od 22. srpnja do 10. kolovoza 2015.  Za sudjelovanje na natječaju ne morate biti profesionalni fotograf. Ako nemate fotoaparat, možete upotrijebiti i smartphone!

foto-natječaj-1

Upute za sudjelovanje

a) postanite autor razglednice tako što ćete fotografirati neki detalj grada Pule koji vam se sviđa ili koji je vezan za neke od vaših uspomena, želja ili osjećaja. To mogu biti različita mjesta u gradu, objekti, detalji na zidu ili podu, ljudi, prolaznici, događaji, ili pak poznata mjesta fotografirana iz nepoznatih kuteva

b) podijelite max. 3 fotografije na vaš Facebook ili Instagram profil uz sljedeće tagove: #invisiblepula, #mm17, #mojarazglednicapule (ili ih pošaljite na mail: invisiblepula@gmail.com) do 10. kolovoza

Komisija (Đani Celija – fotograf, Pamela Moscarda – dizajner i Marko Kalčić – etnolog) izabire 15 najoriginalnijih fotografija. Rezultate očekujte već 11. kolovoza.

Pobjedničke fotografije bit će otisnute u obliku pravih razglednica (s imenima autora na pozadini) koje će prolaznici besplatno moći uzeti na Usponu Pavla Đakona i Usponu Konzula Istranina (u blizini Foruma) za vrijeme Media Mediterranea festivala od 20. do 22. kolovoza.

O festivalu

Ovogodišnji 17. Media Mediterranea festival je tzv. spin off festivala “In/Visible Cities: Urban Multimedia festival” koji je održan od 3. do 7. lipnja u Gorici. Tema festivala, ali i istoimenog međunarodnog projekta jesu “nevidljivi gradovi“ sa svojom poviješću i potencijalom za buduću promjenu te “vidljivi gradovi” kao mjesto umjetničkog djelovanja i promišljanja.

Media Mediterranea festival ugostit će neke od inozemnih umjetnika koji su sudjelovali na festivalu u Gorici te uključiti i hrvatske umjetnike, kao i lokalno stanovništvo, u program festivala s ciljem razvoja novomedijske kulture i promišljanja o urbanom kontekstu.

Tijekom povijesti grad je kao složeni i višeslojni sustav mijenjao svoje oblike te doživljavao velike promjene: one vidljive – morfološke i one nevidljive – društvenih, političkih i ekonomskih odnosa. Prostor grada je višeznačno mjesto koje sadrži beskonačan broj jedinstvenih i neopipljivih iskustava. To je mjesto napučeno imaginacijom (uspomenama, osjećajima, željama…) i raznim kompleksnim značenjima koji neprestano oblikuju ono što se naizgled čini praznim prostorom.  Na istoj se površini susreće, sudara ili izmiče onoliko (nevidljivih) gradova koliko je i ljudi, a svaki je taj grad jednako važan u stvaranju kolektivne memorije zajednice.

Razglednice, koje su u opticaju već više od stotinu godina, polako izlaze iz mode te se o njima manje promišlja. Kako bi izgledale razglednice grada Pule kada bi građani postali njihovi autori?

Pokažite svijetu nevidljive ljepote grada Pule!

Festival “Media Mediterranea 17” dio je projekta “In\visible cities – Urban Multimedia Festival” koji je sufinanciran sredstvima EU kroz program Kreativna Europa, talijanske regije Friuli Venezia Giulia,  Ministarstva kulture RH, Ureda za udruge, Grada Pule i Istarske županije. Udruga Metamedij je korisnica podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback