19/11 2021

Nastavak radionica projekta Mladi na mreži

Mladi na mreži, Novosti

Projekt „Mladi na mreži“ pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij nastavlja se u ponedjeljak, 22. studenog, kada će u Srednjoj školi „Vladimir Nazor“ u Bujama biti održan prvi dio online radionice „Uvod u fotografiju na mobilnim uređajima“ i mentorstvo fotografa Đanija Celija. Nakon uvoda u fotografiju i svjetlo, na radionici će polaznici/ce naučiti kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču, implementirati svjetlo s pričom te podizati fotografija na Instagram.

 

Narednog dana, 23. studenog, u pulskoj Gimnaziji bit će održan drugi dio radionice „Uvod u digitalni marketing“ uz mentorstvo Miška Macolića Tomičića. Nakon prvog dijela održanog 16. studenog, na radionici će se na temelju primjera pojasniti kako povezati društveno odgovorno poslovanje i digitalni marketing. Koristeći primjere iz vlastitog života polaznici/ce će naučiti kako povezati društveno odgovorno poslovanje s Instagramom te koja su pravila uspješne objave.

 

U četvrtak, 25. studenog, u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj počet će radionica „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“, čiji je predavač i mentor glazbenik i glazbeni pedagog Ivan Šugar. On će pokazati osnove DJ-inga i upoznati polaznike/ce s hardverima i softverima za DJ-eve, naučiti ih miksati te prepoznavati i raditi na DJ opremi i glazbenim žanrovima.

 

Dan kasnije, 26. studenog, u pulskoj Tehničkoj školi bit će održana prva radionica „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“ uz popratno mentorstvo Maje Kolar i Tine Ivezić (Umjetnička organizacija Oaza), te Damira Prizmića (Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture Radiona.org – Zagreb Makerspace). Radionica oblikovanja digitalnog jezika ispituje upotrebu novih tehnologija u svakodnevnoj komunikaciji unutar virtualnih sredina te utjecaj tehnologije na misaone procese, emocionalne sposobnosti i međuljudske odnose na društvenim mrežama i internetu. Analizom vrsta alata za komunikaciju i različitih načina njihova korištenja razvijat će se vještine za komentiranje i komuniciranje slikom, razumijevanje značenja znakova i simbola te njihove različite primjene u različitim medijima. Praktičnim vježbama artikulirat će se iskustvo socijalizacije na društvenim mrežama uz aktivnu participaciju polaznika.

 

Sve online edukacije sastoje se od dvije video lekcije/tutoriala i mentorskog dijela na kojemu se produbljuje znanja, odgovara na pitanja polaznika/ca i održava praktični dio, odnosno razrađuju ideje za radove ili komentiraju realizirana učenička djela. Radionice su dvodnevne, a osim u navedenim školama bit će organizirane i u Srednjoj školi Buzet.

 

Projekt uključuje i video lekcije o Gig ekonomiji, Fake newsu i Medijskoj/pismenosti te natječaje koji se nadovezuju na online edukacije.

 

Kalendar dogadjanja studeni 2021

 

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

 

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

RSS 2.0 | trackback