29/11 2021

Nastavak online edukacija projekta Mladi na mreži

Mladi na mreži, Novosti

Pregledavanjem radova koje su učenici SŠ „Vladimir Gortan“ Buje realizirali u sklopu online edukacije „Osnove fotografije za mobilne uređaje“, nastavljena je u ponedjeljak, 29. studenog, provedba projekta „Mladi na mreži“ pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Mentor, profesionalni fotograf Đani Celija, prokomentirao je fotografije učenika, dao im savjete za kvalitetniju izradu te odgovarao na njihova pitanja koje su se ticala različitih tehničkih aspekata.

 

U istoj školi sutra, 30. studenog, počet će online edukacija „Snimanje i editiranje videa za TikTok (online platforme)“ voditelja i mentora Darija Marčaca. Polaznici će naučiti kako postati TikTokeri i kreirati priču, odnosno savladat će osnove izrade TikTok videa (od snimanja do editiranja) te steći niz specifičnih znanja – od kvalitetnog pozicioniranja videa i gradnje communityja do korištenja različitih efekata i funkcija.

 

Drugi dio radionice „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“ bit će održan u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj u četvrtak, 2. prosinca. S predavačem i mentorom, glazbenikom i glazbenim pedagogom Ivanom Šugarom, pogledat će se druga video lekcija, proći kroz zadatke dobivene na prvom dijelu radionice te će se nastaviti s praktičnim radom u programu Serato DJ.

 

Narednog dana, 3. prosinca, u pulskoj Tehničkoj školi bit će održan drugi dio mentorstva za dvije online edukacije „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“. Mentorice/i Maja Kolar i Tina Ivezić (Oaza) te Damir Prizmić (Radiona) proći se s dva razreda kroz dobivene realizirane radove, odnosno komentirat će ih i dati upute za njihovu doradu.

 

Sve online edukacije sastoje se od dvije video lekcije/tutoriala i mentorskog dijela na kojemu se produbljuje znanja, odgovara na pitanja polaznika/ca i održava praktični dio, odnosno razrađuju ideje za radove ili komentiraju realizirana učenička djela. Radionice su dvodnevne, a osim u navedenim školama održavaju se još i u Srednjoj školi Buzet te Gimnaziji Pula.

 

Projekt uključuje i video lekcije o Gig ekonomiji, Fake newsu i Medijskoj/pismenosti te natječaje koji se nadovezuju na online edukacije.

 

Kalendar dogadjanja studeni 2021

Kalendar događanja prosinac 2021

 

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

RSS 2.0 | trackback