06/12 2021

Mladi na mreži – novi ciklus online edukacija

Mladi na mreži, Novosti

Online edukacijom „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“ uz popratno mentorstvo nastavlja se ovog tjedna provedba projekta „Mladi na mreži“ pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. U Srednjoj školi Buzet održan je 6. prosinca prvi dio radionice tijekom kojega su učenice pogledale obje video lekcije/tutoriale te imale mogućnost dobiti odgovore na pitanja ili dodatna pojašnjenja od mentora Denisa Goldina, glazbenika, DJ-ja, glazbenog pedagoga i producenta. Na radionici će se one upoznati s radom alata za glazbenu produkciju, softvera Fruity Loops, i naučiti kako započeti s glazbenom produkcijom, tj. stvaranjem vlastite pjesme, te kako remiksirati i napraviti obradu neke pjesme.

 

U Srednjoj školi „Vladimir Gortan“ Buje 7. prosinca bit će održan drugi dio mentoriranja za online edukaciju „Snimanje i editiranje videa za TikTok (online platforme)“. Nakon odgledanih video lekcija/tutoriala Darija Marčaca putem kojih su naučili kako postati TikTokeri, kreirati priču i izraditi video, polaznici/ce su dobili/le zadaću napraviti vlastiti video nadahnut omiljenim dijelom dana. Na ovom drugom dijelu mentorstva bit će pogledani i komentirani realizirani radovi te dane upute za eventualnu doradu.

 

Dan kasnije, 8. prosinca, u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj počet će online edukacija „Osnove fotografije za mobilne uređaje“. Učenici/ce će pogledati obje video lekcije/tutoriale, nakon čega će im za pitanja i komentare na raspolaganju biti mentor, profesionalni fotograf Đani Celija, koji će im ujedno dati zadatke za rad kod kuće. Zahvaljujući tutorialima polaznici/ce će steći temeljna znanja i naučiti kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču.

 

Ovotjedne projektne aktivnosti završit će 9. prosinca drugim dijelom online edukacije „Remiksiranje glazbe u Fruity Loopsu“ u Srednjoj školi Buzet. Ovaj će termin biti u znaku praktičnog rada učenica u grupama uz mentorsku pomoć Denisa Goldina.

 

Sve online edukacije sastoje se od dvije video lekcije/tutoriala i mentorskog dijela na kojemu se produbljuje znanja, odgovara na pitanja polaznika/ca i održava praktični dio, odnosno razrađuju ideje za radove ili komentiraju realizirana učenička djela. Radionice su dvodnevne, a osim u navedenim školama održavaju se još i u Tehničkoj školi Pula te Gimnaziji Pula.

 

Uz navedene projekt još uključuje online edukacije „Digitalni vokabular – osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“, „Digitalni DJ-ing – uvod za rad na PC aplikacijama“ i „Uvod u digitalni marketing“, predavanja u obliku video lekcija o Gig ekonomiji, Fake newsu i Medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama, te natječaje koji se nadovezuju na online edukacije.

 

Kalendar događanja prosinac 2021

 

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

 

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

RSS 2.0 | trackback