07/11 2018

Otvorene prijave za radionicu „Elektromagnetske aktivacije“

Metamedia Lab, Novomedijski kultivator

13. i 14. STUDENOG 2018., UDRUGA METAMEDIJ, DC ROJC
VODITELJ: TIN DOŽIĆ

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade mikrofona i jednostavnih elektroničkih instrumenata DIY metodom te hakiranjem postojećih uređaja. Radionica će se održati 13. i 14. studenog u poslijepodnevnim satima u prostorima udruge Metamedij.

Na radionici „Elektromagnetske aktivacije“ istraživat ćemo zvučne teksture nečujnih zvukova koji nas okružuju. Naša okolina prepuna je elektroničkih uređaja koji odašilju elektromagnetske emisije i tako tvore nevidljiv prostor električnih potencijala. Taj prostor promatramo kao električnu divljinu, a mi smo istraživači/ice tog prostora.

Cilj radionice je izrada jednostavnih pick up mikrofona za ozvučivanje elektromagnetskih zračenja te terenska i studijska snimanja pomoću tih mikrofona. Također ćemo izrađivati kontaktne mikrofone za snimanje vibracija i pokreta predmeta. Orijentirat ćemo se na zvučne teksture i šumove, buku, glitcheve i greške kako bismo stvorili eksperimentalne slojeve za nastale glazbene i zvučne kompozicije.

Tko se može prijaviti?

 

Polaznici mogu biti svi oni koji se osjećaju kreativno. Glazbu može izvoditi svatko, bez potrebe za skupim glazbenim instrumentima. Kombinacijom DIY metoda u prirodnom ili elektromagnetskom okruženju moguće doći do vrlo zanimljivih audio rješenja.

Kako se prijaviti?

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice. Rok za prijavu je 12. studenog 2018. do 23.59, broj sudionika je ograničen. Sve dodatne informacije moguće je pronaći na našoj Facebook stranici ili nas kontaktirati e-mailom na adresu: kontakt.radionice@gmail.com

O voditelju radionice

Tin Dožić rođen 1989. godine u Rijeci. Završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom i eksperimentalnom glazbom. Izlagao i nastupao je na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu (Sound art inkubator, Device art, Izlog suvremenog zvuka, MIMO).

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback