25/10 2013

Dokumentarni film o ženama DJ-icama

Novosti

Prenosimo tekst najave dokumentarnog filma “Girl” o ženama Dj-icama s portala voxfeminae.net:

U svom dokumentarcu “Girl: You Can’t Spin Forever”, redateljica Kandeyce Jorden istražuje žene u profesiji DJ-a općenito, te prati rad trance DJ-ice Sandre Collins u razdoblju od tri godine, te istodobno prikazuje i svoju osobnu priču kao zaposlene majke.
Suprotstavljajući se internetskim portalima poput Diplo on Instagram, koji prikazuje žene u elektronskom svijetu kao hiperseksualizirane objekte bez lica te Forbesovoj listi najboljih plaćenih DJ-a Electronic Cash Kings of 2013 na kojoj su isključivo muškarci, Jorden donosi iskustva svojih ženskih protagonistica.

Prema provedenim intervjuima, najučestalija predrasuda o DJ-icama očituje se u sarkastičnoj izjavi: “Prilično si dobra za djevojku”.

Činjenica da je fizički izgled DJ-ica implicitno vezan za rast njezine popularnost, naglašava izjavom jedne od intervjuiranih glazbenica koja za DJ Collins i DJ Rap kaže: “One su izgradile svoju reputaciju do određene točke, ali one su također prelijepe žene koje prodaju časopise”.
Prisjećajući se početaka karijere, Collins kaže da nikad nije razmišlja o svom spolu kao odlučujućem faktoru, ali priznaje da se, kako joj popularnost raste, njezino ponašanje i izbor odjeće promatraju pod mikroskopom, što svakako nije slučaj kod njezinih muških kolega. [Ž.S.]

5228999ea3e09

Izvor

Foto

 

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback