25/11 2019

Članovi Mi+ platforme u posjeti festivalu Pixxelpoint u Novoj Gorici

MI+ platforma, Novosti

Predstavnici udruge Metamedij te Istarske kulturne agencije i novigradskog Muzeja Lapidarium – članice Mi+ platforme – posjetili su 20. izdanje Pixxelpoint festivala koji se održava od 15. do 23. studenog u slovenskoj Novoj Gorici.

Prvi dan studijskog putovanja bio je posvećen vođenoj posjeti izložbi festivala pod direktorskom palicom kuratora festivala Petera Purga. On je okupljenima predstavio radove centralne izložbe festivala naziva „Provjerena stvarnost“ u Mestnoj galeriji Nova Gorica te izložbu u bivšem dućanu tehnike ex-Daimond u kojem će uskoro biti smješten novi kreativni hub. Članovi Mi+ platforme imali su priliku pogledati i performans kojeg potpisuje Jatun: Risba: „Mpasturavacche: Zmija koja siše mlijeko“ u rotundi Slovenskog narodnog gledališča te izbor animiranih filmova iz Festivala animiranog filma Ars Electronica 2018 u Kulturnom domu.

Drugog dana članovi MI+plus platforme bili su prisutni na okruglom stolu „Nova umjetnost za nove prostore“ na kojem su govornici bili Dominik Grdić (Rijeka EPK 2020), Robert Manchin (Culture Action Europe, Belgija) Marko Peljhan (Atol, Slovenija) i Neda R. Bric (Go! EPK 2025, Slovenija). Na programu su tog dana bili i konceptualni rave u režiji kolektiva Heallo u Park Casinou i Hotelu te videoinstalacija Abirala Khadke a.k.a. DJ Joondroid naziva „Refecting Corners“ u KC-u Mostovna.

Studijsko putovanje poslužilo je i za jačanje suradnje i razgovore sa slovenskim (Peter Purg), talijanskim (Associazine Quarantasettezeroquattro) i hrvatskim (Dominik Grdić, Rijeka EPK 2020) partnerima. Tijekom razgovora sa slovenskim partnerima bilo je govora i o mogućem angažmanu članica Mi+ platforme u sklopu kandidature Nove Gorice za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback