06/09 2022

Ars Electronica 2022. – izložba radova nastalih na Summer Sessions rezidencijama

Novosti

Rad Sophije Bulgakove „You are source projection and reflection“ predstavlja se u Linzu

 

Ars Electronica 2022. održava se od 7. do 11. rujna u Linzu, a u sklopu te manifestacije bit će održana i pop-up izložba izabranih radova nastalih u sklopu rezidencije Summer Sessions u Keplerovom vrtu.

 

 

Na izložbi će biti predstavljen i rad ukrajinske umjetnice s nizozemskom adresom Sophije Bulgakove „YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION“ kojeg je razvijala tijekom svoje rezidencije u Puli 2019. godine, a u koprodukciji udruge Metamedij i centra V2_ Lab fot the Unstable Media.

 

„YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION“ kontinuirana je serija postava temeljenih na projekciji i fokusiranih na nelinearno čitanje u pokretu. Rad predstavlja pokušaj preinake razumijevanja fizičkog prostora i stvaranja beskonačnih mogućih kompozicija koje dopuštaju imaginaciji da oblikuje poimanja gledatelja. Verzija izložena na Media Mediterranea 21 festivalu razvijena je i sastavljena refleksijom o društvenim prostorima i zajednicama, uranjajući u detalje odnosa jezika i imaginacije te jezika međusobno. Gledatelji su istraživali prostorna rješenja koristeći transparentne zaslone i ulazili u stapajuće oblake riječi gdje pokret može biti ograničen, a rijeka odraza je stalna. Provedbena faza ovog projekta nastajala je u Puli tijekom rezidencije u trajanju od šest tjedana a premijerno je prikazana u sklopu festivala Media Mediterranea 21 u prostoru Zajednice tehničke kulture u Puli.

 

Osim nje u sklopu Summer Sessions pop-up izložbe bit će predstavljeni i radovi: „VR living in Roff“ Mihai Gui, „Electrons on the threshold“ Oana Clitan i „Evanescent“ Jeanine Verloop.

 

Izvor

Autor fotografije: Jesus Canuto Iglesias

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback