17/04 2018

Zlatna lubenica 2.0

Media Mediterranea, Natječaji

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 2.0. Rok za prijavu je 29. lipnja 2018. do 23.59 sati.

Povodom 20. obljetnice Media Mediterranea festivala, Udruga Metamedij raspisala je natječaj namijenjen mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 2.0. Ove godine Zlatna lubenica 2.0 ima dvije kategorije:

Na A kategoriju natječaja mogu se prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. godine koji istražuju prirodu i/ili odnos tehnologije i prirode.
Pet finalista koje će izabrati naš stručni žiri biti će predstavljeni u sklopu festivala Media Mediterranea koji će se održati u Puli u kolovozu 2018. Prvi dan festivala bit će svečano proglašenje dobitnika Zlatne lubenice.

Svim finalistima biti će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.

Na natječaj se mogu prijaviti koncept, ideja, nacrt, nedovršeni rad i projekt i sl. Metamedij odabranom umjentiku/ci osigurava produkcijsku i prezentacijsku podršku u realizaciji projekta (prostor udruge Metamedij za rad, najosnovniji pribor, troškovi materijala i produkcije, savjetovanje stručnjaka za produkciju i/ili drugih suradnika, i mogućnost i troškovi javne prezentacije). Odabrani će umjetnik/ca imati priliku boraviti na kratkoj rezidenciji u Puli (osigurano 12 noćenja u hostelu i troškovi hrane) tijekom koje će moći raditi na finalizaciji vlastitog projekta. Novoproducirani rad predstavit će se u sklopu Media Mediterranea festivala u Puli u kolovozu 2018.

U kategoriji B će se razmatrati samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe i nisu već bili izloženi.

Rok za prijavu je 29. lipnja 2018. do 23.59 sati.
Dvadeseto izdanje Media Mediterranea festivala održati će se 17. i 18. kolovoza u Puli.

* * *
Kome je poziv namijenjen?

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti pojedinačni autori i umjetnički kolektivi iz Hrvatske.

U izbor za kategoriju A ulaze već gotovi umjetnički radovi nastali u periodu nakon siječnja 2015. godine koji istražuju prirodu i/ili odnos tehnologije i prirode.
U izbor za kategoriju B ulaze prijedlozi za umjetničke projekte koji još nisu realizirani.

Isti predlagatelj može na kategoriju A poslati maksimalno dvije prijave, a na kategoriju B maksimalno jednu prijavu. Radovi će biti predstavljeni u galerijskom prostoru.

Postupak prijave

Prijava treba sadržavati:

  1. Ime i prezime autora / umjetničkog kolektiva uz popis svih članova
  2. Kontakt
  3. Naziv rada / koncepta
  4. Opis rada / koncepta (1 kartica teksta)
  5. Skice i dokumentacija
  6. Pregled produkcijskih / distribucijskih troškova (kategorija A – pregled potrebne opreme za izlaganje / kategorija B – specifikacija tehničkih i logističkih potreba za realizaciju rada)
  7. Timetable / plan rada (samo za kategoriju B)
  8. Portfolio / poveznica na web stranicu autora
  9. Biografije autora

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 2.0 – (kategorija na koju se prijavljujete)” šalju se na e-mail adresu mediterraneafest@gmail.com do 29. lipnja 2018. u 23.59 sati.
Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni elektronskom poštom do 10. srpnja 2018.

Media Mediterranea

Media Mediterranea je multimedijski festival koji se održava od 1999. godine. Programski je fokusiran na područje novih medija i tehnologija, a za cilj ima promociju inovativnih i interdisciplinarnih umjetničkih praksi te afirmaciju mladih i talentiranih domaćih autora koji se bave istima, ali i razmjenu između umjetnosti, javnosti i glazbe. U fokusu festivala je jačanje produkcije i promocije domaćih mladih autora iz medijskih kulturnih praksi, što je i jedan od ciljeva osnivanja same udruge. Festival se iz godine u godinu razvija u skladu s društvenim aktualnostima, bavi se temama i naglašava probleme na području intermedijalne umjetnosti i najnovijih tehnologija, stoga će na festivalu biti predstavljeni radovi koji na kreativan i kritički način raspravljaju o društvenom razvoju i napretku. Festival Media Mediterranea nastoji povezati stvralaštvo i umjetničke radove s lokalnim stanovništvom, pa i sama publika djelomično oblikuje i pridonosi sadržaju festivala.

Ovogodišnja festivalska tema vodilja je priroda, pa tako i fokus prijavljenih ideja i radova mora biti usmjeren na istraživanje prirode i njenog odnosa s tehnologijom.

/ Mjesto i vrijeme održavanja: Pula, 17. i 18. kolovoza 2018.
/ Organizator: Udruga Metamedij
/ Stručni žiri: Sunčica Ostoić, Oleg Šuran, Marko Vojnić Gin

Tags: , ,

RSS 2.0 | trackback