10/10 2016

Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti

Novomedijski kultivator

mk16

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijski projekata Medionauti i Medijski kultivator, organiziraju program Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti.

Polaznici će, uporabom novih metoda i tehnika u učenju, usvojiti znanja i vještine potrebne za pokretanje i produkciju vlastitog medijskog proizvoda s naglaskom na korištenje novomedijskih alata i novih trendova u novinarstvu. Program je osmišljen i prilagođen mladima srednjoškolske dobi i temelji se na praktičnom radu te radu u malim grupama, uz stručnu pomoć i mentorstvo.

Edukativni ciklus se sastoji od tri radionice (1. Osnove novinarstva i filmskog jezika, 2. Audio video tehnologija i snimanje na terenu, 3. Montaža)   i završne javne prezentacije rezultata koja uključuje diskusiju uz eminentne goste iz svijeta medija te glazbeni program.

Isti edukativni ciklus će se održati dva puta kako bi se pružilo sudjelovanje na programu što većem broju korisnika.  Program je besplatan zahvaljujući podršci Grada Pule, Istarske županijei Hrvatskog audiovizualnog centra.

Kako sudjelovati?

Za sudjelovanje potrebno je predati ispunjenu prijavnicu do ponedjeljka, 17.10.2016.

Za učenike srednjih škola Gimnazija Pula i Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna: potrebno je ispunjenu prijavnicu predati u tajništvo škole do 17.10.2016

Za učenike ostalih srednjih škola: potrebno je podatke iz prijavnice poslati na e-mail adresu: kontakt.radionice@gmail.com do 17.10.2016. te na prvi termin donijeti potpisanu suglasnost roditelja.

Formular za suglasnost roditelja preuzmi ovdje: suglasnost-roditelja_video-novinarstvo-radionice-medijske-pismenosti

Prijavnicu preuzmi ovdje: prijavnica_i_opis_crna

Mjesta na radionici su ograničena, selekcija kandidata vršit će se na temelju prijavnice. Organizatori će te kontaktirati u utorak, 18.10.2016., kada će te obavijestiti jesi li primljen na program Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti te sudjeluješ li u prvoj ili drugoj grupi.

Vrijeme i lokacije održavanja radionica

1. Grupa:

2. Grupa:

1. i 2. Grupa:

Program

Detaljan program možeš preuzeti ovdje: video_novinarstvo_program_web

Dodatne informacije

Za dodatne informacije kontaktiraj nas na broj telefona 091 568 61 45 ili putem e-mail adrese kontakt.radionice@gmail.com

Tags: ,

RSS 2.0 | trackback