09/05 2023

„U istom filmu – korak dalje“: Otvorene prijave na besplatnu radionicu o senzornim kino projekcijama – 2. dio

Novosti, U istom filmu – korak dalje

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, Udruga Metamedij organizirat će edukaciju i mentoriranje stručnjaka za odabir adekvatnih filmova za senzorne kino projekcije. Drugi dio besplatne radionice pod vodstvom Eve Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinje, bit će održan 18. svibnja 2023. godine u Kinu Toplice u Krapinskim toplicama od 12 do 15 sati.

 

 

Sudionici će na praktičan način doživjeti senzorne projekcije kroz selekciju animiranih filmova i način modulacije kino okoline. Cilj radionice je doživjeti strukturu, formu i dostupne metodološke smjernice za selekciju animiranih filmova. U procesu elaboracije i razumijevanja koncepta senzornih projekcija javlja se potreba za razradom suvremenih teorijskih i metodoloških tendencija koje redefiniraju trenutno poimanje kino produkcije te zahtijevaju promjenu paradigme usmjerenu na recipijenta audiovizualnog sadržaja sukladno njegovim sposobnostima i mogućnostima. Rezultati rada poslužit će organizatorima kulturnih i obrazovnih programa za samostalnu pripremu i održavanje senzornih kino projekcija za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

 

Prvi dio radionice bio je održan 3. svibnja putem video linka, a obuhvatio je utjecaj audiovizualnih sadržaja na mozak u razvoju. Naglasak je bio na mogućnostima modulacije kino okoline tijekom prikazivanja senzornih projekcija s ciljem stvaranja optimalnog okruženja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

 

Radionice su namijenjene djelatnicima kina, obrazovnih i kulturnih ustanova i organizacija, te svim zainteresiranim osobama koje se mogu prijaviti do 16. svibnja 2023. godine putem e-maila mmlab@metamedia.hr. Potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela. Iako je poželjno prisustvovanja na prvom dijelu radionice, ono nije preduvjet za prijavu na njezin drugi dio. Udruga Metamedij pokriva putni trošak za sve prijavljene.

 

Drugi dio radionice realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij i Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske toplice. Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske toplice, partneri su još pulski Kino Valli, Škola za odgoj i obrazovanje – Pula te Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

 

Provedba projekta čija je vrijednost 44.998,06 eura počela je 01. rujna 2022., a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz Udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

O voditeljici radionica:

 

Eva Brlek magistrirala je edukacijsku rehabilitaciju na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu te je pohađala poslijediplomsku edukaciju iz realitetne psihoterapije u organizaciji William Glasser instituta iz Los Angelesa i Instituta za realitetnu terapiju u Kranju, čime je stekla zvanje EAP psihoterapeutkinje. Vodi seminare i radionice za odgojitelje, učitelje i roditelje iz područja edukacijske rehabilitacije i psihoterapijskog savjetovanja. Članica je Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora, Europske asocijacije za psihoterapiju, te Instituta za realitetnu terapiju.

 

Koncept senzornih projekcija pokrenula je 2016. godine sa Sandrom Malenica, prof. kroatistike i komparativne književnosti. One prenose izuzetno važnu društvenu poruku, koja se ne odnosi samo na odlazak u kino i gledanje filma, već i na stvaranje zajedništva među djecom, poticanje tolerancije, prihvaćanja različitosti te širenje pozitivnih društvenih vrijednost.

 

RSS 2.0 | trackback