18/06 2021

Summer Sessions 2021 rezidencija – selekcija umjetnika

Novosti

Selekcija umjetnika za sudjelovanje na ovogodišnjem

izdanju Summer Sessions rezidencijalnog programa

 

Međunarodna mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji su primljeni u rezidencijalni program imat će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj gostuju.

Ovogodišnji odabrani umjetnik kojeg će sponzorirati udruga Metamedij je Mario Mu.

Mario Mu vizualni je umjetnik i redatelj koji živi u Berlinu. Radi na različitim istraživačkim projektima koji su često konstruirani kao proširene gaming platforme. Uz povremeno inkorporiranje zvuka i crteža, njegova praksa uglavnom se kreće između game dizajna, 3D animacije i performansa. Završio je preddiplomski studij u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti i magisterij likovne umjetnosti na Berlinskom sveučilištu za umjetnost. Tijekom 2016. i 2017. godine bio je aktivni član centra Research Centre for the Proxy Politics u Berlinu, a od 2017. radi na nizu događaja kao autor i suranik u MAAT-u u Lisabonu, Play Co u Londonu, Pakhuis de Zwijger u Amsterdamu, Ufer Studios, Galerie gr_und i Silent Green u Berlinu, MSU, Pogonu and GMK u Zagrebu, između ostalih. Digitalni i online projekti uključuju suradnjiu s The Carillon, BoCA Biennial, Milan Machinima Festival, Gamescenes, Itch.io, Gestalten Publishing, FACT Magazine, Wrong Biennale, The School of Machines, Making & Make-Believe, Lima Sky, Pivilion and Inquiry Inc.

Ovogodišnje partnere mreže Summer Sessions čine: V2_, Espronceda, Schmiede, Sineglossa, Sardegna Teatro, Tabakalera, WINZAVOD Contemporary Art Center, Hangar.org, 國立台灣美術館

RSS 2.0 | trackback