24/04 2018

Radionica izrade autorskih GIF animacija

Metamedia Lab, Novosti

Udruga Metamedij je u suradnji s Hrvatskim udruženjem Interdisciplinarnih umjetnika – HUiU u subotu 21. travnja organizirala besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija, koju su vodile gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Gifovi – grafiti interneta – oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat! Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju!

Radionica se održavala u prostoru HUIU galerije, gdje su NJI3 imale i svoju prvu zajedničku samostalnu izložbu. Broj polaznika je bio ograničen, a tema vodilja bila je Pula.

autorica: Deborah Jančić

autorica: Klara Kliba

autorica: Lara Šebelja

autorica: Sara Tominović

autorica: Franka Tretinjak

autorice: NJI3

 

***

NJI3

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback