11/12 2023

Putujuća izložba U istom filmu – korak dalje u POU Labin

Novosti, U istom filmu – korak dalje

Udruga Metamedij organizira otvorenje putujuće izložbe izrađene u sklopu projekta ”U istom filmu – korak dalje” koje će biti održano u četvrtak, 14. prosinca 2023. godine u 10 sati u Pučkom otvorenom učilištu Labin, na adresi Alda Negrija 11. Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje – Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. U sklopu projekta održane su stručnim kadrom vođene kreativne radionice fotografije i animacije, prilagođene ciljanoj skupini te su nastali radovi polaznika dio postava putujuće izložbe diljem Istre i u Zaboku.

 

 

Sadržajna i senzorna neprimjerenost te nedostupnost uobičajenih kulturnih sadržaja djeci i mladima s teškoćama u razvoju glavni su problemi kojima se bavimo u projektu “U istom filmu – korak dalje”. Senzorne različitosti mogu otežati sudjelovanje u socijalnim interakcijama, društvenim događajima i kino projekcijama, zbog čega je neophodno prilagoditi sadržaje njihovim potrebama i specifičnostima.

Radionicu su vodili: Franka Tretinjak, Dina Milovčić te Ivan Idžojtić.

 

Isti dan, u 18 sati biti će održana i senzorna projekcija animirnog filma Gordon i Paddy.

 

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

 

Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

 

RSS 2.0 | trackback