31/10 2023

Prijedlozi za razvoj javnih politika u području prilagodbe kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju

U istom filmu – korak dalje

Udruga Metamedij provela je od 17. do 23. kolovoza javno savjetovanje te na taj način istaknula potrebnu aktivnog uključivanja što šireg kruga građana i drugih sudionika u donošenje propisa i dokumenata, čime bi se povećala kvaliteta i učinkovitost njihove primjene.

 

U sklopu projekta „U istom filmu – korak dalje“, koji je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, izrađeni su prijedlozi za izradu Plana razvoja kulture Grada Pule u domeni prilagodbe sadržaja za osobe s invaliditetom.

 

Prijedlozi su nastali na temelju rezultata dvaju istraživanja na navedenu temu te zaključaka konferencije Korak do kulture.

 

Na osnovu navedenog, izrađen je i ovaj dokument koji nudi prijedloge za razvoj javnih politika, u području prilagodbe kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju:

 

Prijedlozi za izradu Plana razvoja kulture

 

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz navedene, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

 

Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

 

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

 

 

RSS 2.0 | trackback