13/08 2015

Predstavljen program 17. Media Mediterranea festivala

Media Mediterranea, Novosti

Ne/vidljiva Pula tema je ovogodišnjeg 17. Media Mediterranea festivala koji će biti održan od 20. do 22. kolovoza na Usponu Pavla Đakona i Usponu Konzula Istranina, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na usponu Konzula Istranina. Multimedijalni festival u organizaciji udruge Metamedij, otvorit će slovenska skupina Izland i Jesusonecstasy s audio vizualnom instalacijom koja će biti predstavljena u galeriji Makina 20. kolovoza u 20 sati.

Screen Shot 2015-08-13 at 12.16.57

Ovogodišnje izdanje festivala nastavak je europskog projekta “In/Visible Cities: Urban Multimedia Festival” koji je financiran kroz fond Kreativne Europe, a čiji se središnji dio održao u Gorici u lipnju, pojasnio je predsjednik udruge Marino Jurcan. Program festivala, nastavlja Jurcan, u potpunosti je posvećen odnosima između multimedije i gradskih prostora koji se promišljaju kroz urbano-umjetničke instalacije, audio/vizualne performanse, koncert i izložbu.

Središnji dio festivala interaktivna je instalacija “Vi ste ovdje… negdje drugdje” francuskog umjetnika Matthieua Tercieuxa koja će sva tri dana biti projicirana na Usponu Konzula Istranina. Kako je sam umjetnik pojasnio, projekcije na zidu i podu reagiraju na pokrete u realnom vremenu i mogu se istraživati same slike koje su projicirane. Marko Kalčić, projektni asistent udruge Metamedij, kazao je da će sadržaj projiciranih animacija biti rezultat kreativnih radionica koje se održavaju 14. i 18. kolovoza u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, udrugom Piccoli Terremoti i udrugom Aboriginal. Naime, radionice su namijenjene djeci u dobi od 3 do 12 godina na kojima će mališani crtati Pulu kakvom je oni vide, naglasila je Maja Iskra iz udruge Metamedij.

Tijekom trajanja festivala na Usponima će biti izložene i instalacije “Lum.e” Mathhieu Tercieuxa, “12 sati kasnije” Davorina Marca i “Grad Priča” Pamele Moscarde, Leana Radolovića i Things.is. Instalacije pozivaju građane na otkrivanje priča i interakciju s gradskim prostorima. Dio programa je i video prezentacija multidisciplinarne radionice “Ne/vidljiva Istra” koja je održana u travnju u Poreču i Puli, a čiji je glavni cilj bio stvaranje koncepta za razvoj mobilne ili web aplikacije koja bi predstavljala grad, javni prostor na osobniji i angažiraniji način.

POSTERMM17_outlinescs5_m

Festival upotpunjuju i sami radovi stanovnika grada Pule. Naime, tijekom festivala na oba Uspona  bit će izloženo 15 pobjedničkih razglednica foto natječaja “Ne/vidljiva Pula”. Na fotografijama se nalazi Pula kakvom je vide njeni stanovnici i detalji grada koji su vezani za uspomene i osjećaje autora. Razglednice će se besplatno dijeliti posjetiteljima na Usponima.

Festivalski dani će biti otpraćeni mini partyima na kojima će nastupiti Team Hazzard (Arboretum), DJ Marino i VJ Zeko, najavio je Toni Flego iz udruge Metamedij.

Kraj trodnevnog multimedijalnog festivala, obilježit će eksperimentalni audio vizualni projekt Alena i Nenada Sinkauza, Ivana Marušića Klifa i Miroslava Piškulica – koncert 234th day of the year koji će biti održan u galeriji Sveta Srca, 22. kolovoza s početkom u 22 sata.

 

Tags: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback