04/03 2019

Poziv umjetnicima na Summer Sessions 2019 rezidencijalni program

MI+ platforma, Novosti

Rok prijave je 3. svibnja 2019.

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

P.C.: Tourist Factory (2018) by Shandi YiCheng Hsin, supported by National Taiwan Museum of Fine Arts Photographer: Gustavo Velho

P.C.: Tourist Factory (2018) by Shandi YiCheng Hsin, supported by National Taiwan Museum of Fine Arts Photographer: Gustavo Velho

/ tko se može prijaviti ?

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

/ zašto se prijaviti?

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u iznosu od 2500 EUR (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

/ kako se prijaviti?

  1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu).
  2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju).
  3. Videozapis prenesite na Youtube, Vimeo ili slične servise*.
  4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.

Rok za prijavu je 3. svibnja 2019.

Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.
Rezultati selekcije biti će priopćeni sredinom lipnja 2019.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila metamedia@email.com

Summer Sessions International Art Residency – Open Call – Deadline May 3, 2019 from V2_ on Vimeo.

Tags: , , ,

RSS 2.0 | trackback